Home / Diverse / Paradă Zombi pe străzile Bistriţei, de Halloween

Paradă Zombi pe străzile Bistriţei, de Halloween

Artistul Michel Vinay de la Asociaţia de Resurse Francofone Active Bistriţa organizează, luni 31 octombrie, de Halloween, Parada Zombi. La ea sunt invitaţi să participe bistriţenii de orice vârstă cărora le dă întâlnire în Piaţa Mică la ora 17.00.

„Întâlnire în Piață Mică din Bistrița. Ofer machiaj și costumație pentru doritori. Puteți veni gata costumați. Traseul se va stabili de comun acord. Va invităm să vă alăturați, indiferent de vârstă. De la 3 la 90+ de ani, imaginația nu are limite. Dorim doar confirmarea participării d-voastră. Bon courage!”, a scris Michael Vinay pe Facebook. 

Cuvântul „Halloween” îşi are de fapt originea în Biserica Catolică. Vine de la prescutarea zilei de „Ajunul zilei tuturor spiritelor” (All Hallows Eve),  „Ziua tuturor spiritelor” sau „Ziua tuturor sfinţilor”, o zi din calendarul catolic dedicată sfinţilor. Din secolul al V-lea I.H., în Irlanda celtică, vara se încheie oficial pe 31 octombrie.

Potrivit unei legende, într-o zi, toate spiritele celor care au murit în cursul anului precedent se vor întoarce în căutarea unor trupuri pe care să le posede de-a lungul anului următor. Celţii credeau că, în aceasta perioadă toate legile timpului şi spaţiului îşi pierdeau importanţa permiţând lumii spiritelor să se intersecteze cu lumea celor vii.

De Haloween începe Anul nou vrăjitoresc, iar ziua de 31 octombrie este mai sacră zi a anului din punctul de vedere al magiei. În noaptea de 30 spre 31 se deschide uşa invizibilă către lumea de dincolo şi puterile strămoşilor ating apogeul. Se poate comunica foarte bine cu spiritele morţilor, deoarece porţile vieţii şi ale morţii sunt deschise. Se ard diverse plante magice şi se fac şedinţe de spiritism.

Sursa: timponline.ro

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *