Home / Diverse / Klaus Iohannis: ” Mi se pare o decizie înÅ£eleaptă să se facă în primăvară referendumul pentru modificarea ConstituÅ£iei pe tema familiei”

Klaus Iohannis: ” Mi se pare o decizie înÅ£eleaptă să se facă în primăvară referendumul pentru modificarea ConstituÅ£iei pe tema familiei”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că organizarea unui referendum în primăvară referitor la modificarea Constituţiei pe tema familiei este o decizie înţeleaptă.

ÃŽntrebat cum vede organizarea unui referendum în aprilie privind modificarea ConstituÅ£iei în sensul definirii familiei, având în vedere că mai multe partide semnează un protocol, în acest sens, cu CoaliÅ£ia pentru Familie, el a răspuns: „Mi se pare o decizie înÅ£eleaptă să se facă referendum în primăvară”.

ÃŽn opinia acestuia, ”dacă toate partidele doresc să fie de partea CoaliÅ£iei pentru Familie înseamnă că acolo se promovează cel mai bine toleranÅ£a”.

Nu va promulga legea lui Dragnea

PreÅŸedintele Klaus Iohannis nu va promulga legea PSD care elimină cele 102 taxe nefiscale, ci o va retrimite spre reexaminare în Parlament. „Am considerat că unele lucruri, ÅŸi pe procedură, ÅŸi pe fond, nu au fost suficient de bine clarificate de Parlament ÅŸi am cerut, în consecinţă, o verificare de constituÅ£ionalitate. Sigur, în măsura în care Curtea ConstituÅ£ională va găsi că anumite părÅ£i trebuie reformulate, Parlamentul va trebui, va putea să facă acest lucru. ÃŽn cazul în care legea este retrimisă la mine, bineînÅ£eles că voi lua la momentul respectiv decizia dacă voi promulga legea sau dacă voi avea rugămintea spre Parlament s-o completeze”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

Sursa: evz.ro

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *