Home / Diverse / Klaus Iohannis: ” Mi se pare o decizie înţeleaptă să se facă în primăvară referendumul pentru modificarea Constituţiei pe tema familiei”

Klaus Iohannis: ” Mi se pare o decizie înţeleaptă să se facă în primăvară referendumul pentru modificarea Constituţiei pe tema familiei”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că organizarea unui referendum în primăvară referitor la modificarea Constituţiei pe tema familiei este o decizie înţeleaptă.

Întrebat cum vede organizarea unui referendum în aprilie privind modificarea Constituţiei în sensul definirii familiei, având în vedere că mai multe partide semnează un protocol, în acest sens, cu Coaliţia pentru Familie, el a răspuns: „Mi se pare o decizie înţeleaptă să se facă referendum în primăvară”.

În opinia acestuia, ”dacă toate partidele doresc să fie de partea Coaliţiei pentru Familie înseamnă că acolo se promovează cel mai bine toleranţa”.

Nu va promulga legea lui Dragnea

Preşedintele Klaus Iohannis nu va promulga legea PSD care elimină cele 102 taxe nefiscale, ci o va retrimite spre reexaminare în Parlament. „Am considerat că unele lucruri, şi pe procedură, şi pe fond, nu au fost suficient de bine clarificate de Parlament şi am cerut, în consecinţă, o verificare de constituţionalitate. Sigur, în măsura în care Curtea Constituţională va găsi că anumite părţi trebuie reformulate, Parlamentul va trebui, va putea să facă acest lucru. În cazul în care legea este retrimisă la mine, bineînţeles că voi lua la momentul respectiv decizia dacă voi promulga legea sau dacă voi avea rugămintea spre Parlament s-o completeze”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

Sursa: evz.ro

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

Viața se petrece între colții nemiloși ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *