Home / Diverse / Genocidul prezentat fără perdea. Mii de martiri creştini crucificaţi în Siria

Genocidul prezentat fără perdea. Mii de martiri creştini crucificaţi în Siria

Ediţia online a cotidianului Daily Express a publicat un articol cutremurător despre genocidul la care sunt supuşi creştinii din Siria. Cititorii sunt avertizaţi chiar din debutul articolului că, deşi mulţi cititori vor găsi imaginea asociată acestuia şocantă, acest lucru este vital să fie arătat pentru ca toată lumea să cunoască adevărata oroare reprezentată de ISIS.

La doar 70 de ani de la sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial, un genocid are loc din nou, de data aceasta împotriva creştinilor. În timp ce foarte mulţi au fost deja ucişi de Statul Islamic, mii de creştini sunt nevoiţi să plece din comunităţile creştine antice din nord-estul Siriei şi vestul Irakului, deoarece extremiştii le cer să se convertească la Islam, să plătească impozite exorbitante sau pur şi simplu îi execută fără motiv.

ÃŽn ciuda preocupărilor faţă de aceÅŸti creÅŸtini persecutaÅ£i (problema fiind ridicată de înalÅ£i lideri religioÅŸi inclusiv Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby), situaÅ£ia refugiaÅ£ilor creÅŸtini este în mare parte ignorată de lumea occidentală. Acum, însă, o organizaÅ£ie de caritate, care este finanÅ£ată de Lordul de origine evreiască, George Weidenfeld (care a evadat din Austria ocupată de naziÅŸti cu ajutorul creÅŸtinilor britanici) a luat problema în propriile sale mâini, prin iniÅ£ierea unor misiuni de salvare a vieÅ£ii creÅŸtinilor sirieni. Lordul Weidenfeld, care a fost salvat de o sectă creÅŸtină la vârsta de cinci ani din mâinile naziÅŸtilor, a declarat: „Am o datorie de rambursat”.

Până în prezent, Asociaţia de Caritate Barnaba, a eliberat 158 de creştini din Siria şi le-a găsit o casă nouă în Polonia. Fondatorul şi directorul internaţional al acestei organizaţii, Patrick Sookhdeo, s-a întors recent dintr-o vizită pe care a făcut-o în Europa de Est, unde a fost să caute refugiu pentru sute de mii de creştini sirieni care continuă să trăiască sub tirania Statului Islamic.

Potrivit lui Sookhdeo, oferta Marii Britanii de a prelua până la 20.000 de refugiaţi sirieni fără condiţii, discriminează comunităţile creştine cele mai afectate de măcelarii din Statul Islamic. Deşi toată legislaţia europeană spune că nu se pot face discriminări între o comunitate religioasă şi alta, conducătorii acestei asociaţii de caritate consideră că în situaţia dată creştinii sunt cu siguranţă mai vulnerabili, iar guvernul trebuie să aibă o abordare diferită în aceste cazuri, dar premierul Cameron ezită să ia o poziţie tranşantă în această problemă ceea ce este nedrept.

ÃŽn zonele controlate de ISIS, creÅŸtinii au fost răstigniÅ£i, decapitaÅ£i, femeile violate ÅŸi au fost supuÅŸi la convertire forÅ£ată. Copiii creÅŸtini sunt, de asemenea, vânduÅ£i ca sclavi iar fetele devin sclave sexuale. „Văzând barbaria cu care sunt trataÅ£i creÅŸtinii este ca ÅŸi cum te-ai întoarce cu 1.000 de ani în timp. Cred că suntem martorii unui grup ale cărui acÅ£iuni fac ca nazismul să pălească în comparaÅ£ie cu ei, grup care a pierdut tot respectul pentru viaÅ£a umană”, a spus Sookhdeo. Săptămâna trecută el a fost în Ungaria, unde a făcut apel la liderii religioÈ™i È™i politici pentru a oferi vize pentru creÈ™tinii sirieni, după care a vizitat România, ca parte a aceleiaÅŸi misiuni umanitare.

Sursa: blastingnews.com

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *