Home / Diverse / Curs on-line: Razboi spiritual

Curs on-line: Razboi spiritual

Doar 6 saptamani pentru invataturi de o viata

Vestitul Cod al lui Da Vinci, reclame despre vindecatori cu magie alba, frenezia cumpararii ultimului volum al romanului Harry Potter, inceputul zilei cu emisiunea Horoscop, invatatori in haine portocalii venind sa ne demonstreze ca Isus a fost o reincarnare a lui Buda, minuni si pelerinaje la un””om sfant” al lui Dumnezeu sau la altul, pastori gay, sesiuni la prooroc ori la vrajitoare cu 20 de lei, bucati dintr-o cruce care trebuie sa fi fost gigantica, jocuri pe computer ridicand in slavi violenta si puterea celui rau, predicatori ai materialismului si bunastarii, exercitii sportive si buruieni care te fac mai „spiritual”, razboaie sfinte si terorism in numele unui dumnezeu sau al altuia…. recunoasteti despre ce lume si timpuri vorbesc?

Tuturor ne place sa credem ca suntem departe de marile amagiri. Dar Satan, cel care cauta sa „fure, sa omoare si sa distruga a devenit subtil si foloseste acum metode moderne, patrunde in biserici si in casele semanand minciuni si erori grave de gandire. Mai mult ca oricand trebuie astazi sa cantarim cu atentie tot ce ni se ofera, ni se predica, ni se arata in imagini sau sunet. In aceste timpuri tulburi rezista doar cei care au radacini adanci in Cuvantul Domnului (Biblie), care mediteaza la el cu atentie si nu sunt ca pleava, pe care o spulber vantul de la o erezie sau alta. 

Insusi Isus ne sfatuieste in cartea biblica 1 Ioan 4:1: „Prea iubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu ; caci în lume au iesit multi prooroci mincinosi. Si aici nu este singura avertizare de acest fel. 

Intrebarea Apostolului Pavel din epistola sa catre biserica din Corint ar trebui sa ne puna si ea pe ganduri: „Oare toti sunt apostoli? Toti sunt prooroci? Toti sunt învatatori? Toti sunt facatori de minuni?” (1Coloseni 12:29 ). 

La celalat capat al balantei sta faptul ca exista minuni si interventii reale ale lui Dumnezeu iar darurile Duhului Sfant sunt o comoara cand sunt intelese si utilizate cum trebuie. „Nu stingeti Duhul. Nu dispretuiti proorociile. Ci cercetati toate lucrurile, si pastrati ce este bun. Feriti-va de orice se pare rau”, spune acelasi autor de mai sus in 1Tesaloniceni 5:19-22. 

Acest curs on-line se adreseaza celor care vor sa inteleaga lupta spirituala dintre Dumnezeu si Satan, care vor sa distinga Adevarul de prefacatorie si sa se bucure de darurile date de Dumnezeu. De asemenea celor care doresc sa aiba argumente solide pentru a arata altora adevarul si a-i calauzi pe calea cea buna. Pentru ca asa cum este scris in 1Corinteni 2:14 , omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci, pentru el, sînt o nebunie; si nici nu le poate întelege, pentruca trebuiesc judecate duhovniceste (spiritual). 

Cursul este simplu, cu multe exemple din timpurile noastre si marturii personale, asa ca nu cere cunostinte speciale pentru a fi parcurs. Pentru ca dorim sa gasiti adevarul studiind Biblia, nu intemeindu-va convingerile pe ce spun eu sau altii, veti gasi pasaje intregi in care sunt citate pasajele biblice ca sa le cititi si intelegeti. S-a folosit traducerea biblica a lui Dumitru Cornilescu, dar puteti folosi orice Biblie ca sa cautati versetele sau sa aprofundati mai mult subiectele. 

Cursul „Razboi spiritual” este postat pe situl www.ecrestin.ro si are 6 capitole pe care le puteti accesa dupa inscriere. Data de incepere 15 nov 2008). Fiecare sesiune in parte dureaza 1 saptamana si are resurse video, scrise, foto, teme de discutii, studii de caz interesante despre care puteti sa discutati pe pagina de dialog, sa puneti intrebari, sa cereti lamuriri suplimentare. 

Din cuprins:

I. Lumea spirituala
II. Lupta spirituala impotriva lui Satan
III. Cum recunosti o secta?
IV. Manifestarea Duhului Sfant sau prefacatorie?
V. Fascinatia cunoasterii viitorului
VI. Industria sfarsitului lumii

va asteptam pe www.ecrestin.ro

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *