Home / Conferinte / Conferinta Romania 1.27 – Bucuresti

Conferinta Romania 1.27 – Bucuresti

Preconferința România 1.27 este una de motivare pentru lideri de biserici creștine și va aborda resposabilitatea creștinilor și a bisericii față de copiii care nu beneficiază de grija și protecția părinților.

Este grija față de orfani o chemare specială pe care o au o parte din creștini sau nu cumva, adopția este însăși inima Evangheliei și fiecare din noi ar trebui să fim parte din această mișcare. De ce Dumnezeu alege să se prezinte pe Sine ca “Tatăl Orfanilor” (Ps.68.5)? Ce numește Iacov “Religia curantă și neîntinată” (Iacov 1.27)? Și în final ce înseamnă că “Dumnezeu dă o familie celor părăsiți” (Ps.68.9) și prin cine va face El asta?

Toate acestea împreună cu multe altele le vom dezbate alături de:

Jedd Medefind, președintele Christian Alliance for Orphans din SUA.
Jedd este tată a 5 copii, dintre care unul adoptat și în trecut a slujit la Casa Albă ca și asistent special al președintelui George W. Bush, conducând Biroul de inițiative comunitare bazate pe credință.

Jedd crede că dragostea pentru orfani transformă. Atât personal, cât și prin exemplul altora, el a văzut că viețile sunt întoarse cu susul în jos când creștinii reflectă inima lui Dumnezeu pentru orfani, prin adopție, asistență parentală profesionistă și îngrijirea orfanilor la nivel mondial. Acest tip de dragoste transformă nu numai orfani, ci și pe aceia care își deschid inimile și casele lor. Bisericile pot fi transformate de asemenea, mutând întreaga comunitate de la o religie concentrată pe sine la o credință de dăruire de sine. În cele din urmă, atunci când cei din jur văd Evanghelia întruchipată în acest fel, și ei sunt transformați.

Sergei Demidovich, pastor, director al studioului TV-Together din Ucraina.
Sergei este pastor și un binecunoscut compozitor creștin din Slavyansk, Ucraina. El este și Director al studioului “TV-together” fiind gazda multor emisiuni creștine. Sergei este un pasionat susținător al adopției, este invitat să vorbească pe tot cuprinsul Rusiei și Ucrainei, încurajând creștinii să adopte. Este căsătorit cu Anna și este tată adoptiv.

Ilie Alexandru, pastor, Director Executiv ARFO
Alex este pastor, tată a patru copii înfiați, pe care îi crește cu drag alături de soția sa Nati. În trecut a lucrat ca profesor și director la Liceul Teologic din Pitești, coordonator național al Organizației Studenților Evaghelici din România iar acum slujește din poziția de Director Executiv al ARFO.

Alături de comunitatea în care este, Alex crede Iacov 2:17: “Credința, dacă nu are fapte este moartă”: “Creștinismul fiecăruia ar trebui să fie reflectat în trăirea cotidiană. Ar trebui să fie mai mult decât o noțiune teoretică, intelectuală ci forța motrică ce dictează fiecare alegere, fie că vorbim despre trăirea vieții cu integritate sau despre grija față de cei nevoiași. Dragostea pentru Dumnezeu ar trebui să ducă fără echivoc la dragostea pentru ceea ce iubește El: oamenii și mai ales copiii care nu beneficiază de grija părinților.”

Check Also

Conferinţa Bărbaţilor la Biserica Logos Baia Mare

Cu mare bucurie va anuntam ca in data de 23 Septembrie va avea loc conferinta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *