Home / Resurse Crestine / Articole / Profetia si sfarsitul vremurilor – ce putem intelege din semnele vremurilor in care traim?

Profetia si sfarsitul vremurilor – ce putem intelege din semnele vremurilor in care traim?

Interviu cu Joel Richardson, autor si expert in Orientul Mijlociu. Profetia si sfarsitul vremurilor – ce putem intelege din semnele vremurilor in care traim? Din punct de vedere biblic, care sunt semnele vremurilor în acest moment?

Există semne clare care încep să prindă contur. Eu cred că ridicarea Turciei ca lider radical în Orientul Mijlociu reprezintă un semn profund. În Daniel 8 și 11, în Ezechiel 38 și 39, se pune un accent deosebit pe regiunea Turciei, Asia Mică, și spune că ea va avea un rol proeminent în zilele din urmă.

Musulmanii văd lucrurile într-un fel, evreii în altul. Cine e Mesia?
Mesia, conform Bibliei, Se întoarce pentru a restaura împărăția lui Israel, împărăția lui David și grădina Edenului. Aceasta e platforma, mijlocul prin care Dumnezeu va restaura întreg pământul și toate națiunile vor fi binecuvântate.

Potrivit islamului, Isus e doar un alt profet, doar că S-a născut dintr-o fecioară și că a făcut minuni. Legat de toate celelalte atribuții, cea de Mântuitor al lumii și Fiu al lui Dumnezeu… Îngerul i-a spus Mariei: „Ai găsit favoare în ochii lui Dumnezeu și vei naște un Copil care va fi numit Fiul Celui Prea Înalt și Se va așeza pe scaunul de domnie al tatălui Său, David.” Nu poți îndepărta aceste atribuții ale lui Mesia. Din nefericire, islamul face asta.

Ai spune cumva că viziunea musulmanilor privind vremurile din urmă e complet opusă viziunii biblice?

Când privim la cine este Isus, potrivit Bibliei, vedem că El coboară din cer ca apărător divin al poporului Său persecutat. Poporul Său va fi persecutat, împresurat. El spune clar că este vorba despre Israel. El Se întoarce pentru a-i elibera.

Perspectiva islamului e complet pe dos, așa cum ai spus. În islam, ei sunt agresorii divini care sunt chemați… E o tradiție teribilă însă ei au profeția cumplită care zice că Ziua Învierii nu va veni până ce musulmanii nu îi vor nimici pe evrei, până nu vor rămâne doar câțiva ascunși printre stânci.
Unul dintre marii muftii ai Ierusalimului, șeicul Ekrima Sa’id Sabri a trebuit să-și dea demisia fiindcă a spus aceste lucruri. Asta face parte din statutul Hamasului. Ei spun că există pentru a împlini această profeție, cea a genocidului final împotriva poporului evreu.

Potrivit Bibliei, ce anume trebuie să se întâmple înainte ca El să revină?
Va fi o serie de războaie în Orientul Mijlociu, iar în cele din urmă se va ivi un om, pe care Scriptura îl numește omul fărădelegii, fiul pierzării. Cel mai adesea, noi îl numim Anticristul. El se va ivi ca un lider regional, din Orientul Mijlociu aș spune. Pare să vină din națiunile care înconjoară Israelul.Scriptura vorbește despre națiunile, despre ne-evreii din jurul Israelului.

E fascinant acest moment pentru cei care urmăresc profețiile. Asistăm la ridicarea Rusiei, și oamenii spun că acesta ar fi noul imperiu bizantin, auzim de formarea unui superstat european și vedem cum Turcia și SIIL devin o putere în regiune.

Avem multe opțiuni profetice. Există diferite păreri în Biserică. Noi stăm aici în acest loc acum și trebuie să fim veghetori. Trebuie să privim spre est, spre vest și în toate părțile, ca niște santinele serioase.Trebuie să ne rugăm și să ne pregătim pentru ce urmează.

Cum să ne pregătim? Dacă trăim în vremurile din urmă, când Se întoarce Hristos, cum ar trebui să ne pregătim?

Am putea vorbi despre un mod standard de pregătire, acela de a ne aproviziona, însă cred că Scriptura pune accentul pe pregătirea inimii. Deseori ne concentrăm pe ce se va întâmpla sau cum ne putem proteja. Isus spune să ne pregătim inimile, ca să păstrăm dragostea. Când fărădelegea va crește și mulți își vor împietri inima sau se vor umple de ură, rasism, tribalism, ceva ce va fi foarte ușor de făcut când va începe vărsarea de sânge și situația se va înrăutăți, noi trebuie să ne pregătim inimile pentru a iubi cu ardoare în mijlocul acelor zile întunecate. Isus spune că cel ce va răbda până la sfârșit va fi mântuit.

Sursa: Agnus Dei

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *