Home / Misiune / Misiunea Madagascar: Școala Biblică ,,Armata Adevărului” – Antsirabe

Misiunea Madagascar: Școala Biblică ,,Armata Adevărului” – Antsirabe

VIZIUNEA NOASTRÄ‚: ECHIPAREA LIDERILOR DIN BISERICI

Una dintre preocupările noastre în cadrul Bisericilor Penticostale ,,Assemblée de Dieu”, în cadrul cărora lucrăm în Madagascar, este să ajutăm la formarea unor lideri pregătiți și experimentați.

Acești lideri vor da valoare bisericilor în care slujesc, dar vor avea și capacitatea de a duce Vestea Bună a Evangheliei în alte localități, evanghelizând și plantând biserici noi.

O ÎNVĂȚĂTURĂ SISTEMATICĂ A BIBLIEI

Există astfel de lideri, însă, în general, formarea lor a avut loc doar în cadrul bisericii, ascultând predici, primind sfaturi pastorale, citind Sfânta Scriptură în mod zilnic și devoțional, dar fără o învățătură sistematică și ordonată din punct de vedere teologic.

CINE SUNT STUDENȚII ȘCOLII BIBLICE ARMATA ADEVĂRULUI?

Acești lideri ai bisericilor locale sunt prezbiteri, diaconi, lucrătorii cu copiii, cu bărbații, cu femeile, cu copiii sau în alte departamente.

Ei nu pot să meargă la Școala Teologică din Antananarivo pentru a se pregăti, pentru că au familii, au servicii, afaceri sau alte lucrări prin care își întrețin familiile.

De aceea, ne-am gândit ca prin această școală biblică să ne adresăm lor și tuturor celor care doresc o cunoaștere temeinică a Sfintelor Scripturi în mod sistematic.

SCURT ISTORIC AL ȘCOLII BIBLICE

AÈ™a că în luna februarie 2016, împreună cu o echipă de 7 păstori din oraÈ™ul Antsirabe, am înfiinÈ›at această È™coală, punându-i numele sugestiv ,,Armata Adevărului” – L’Armée de la Verité, în limba franceză.

De-a lungul lunile februarie-iulie 2016 am avut 12 întâlniri, în cadrul cărora am parcurs 3 module de curs: Introducere în Vechiul Testament, Lucrarea de Putere a Bisericii și Evanghelizare.

Am început cu un efectiv de 45 de studenți și 7 profesori – păstori, iar cursurile se fac sâmbăta, din 2 în 2 săptămâni, de la ora 8.00-14.30.

PROGRAMA DE STUDIU A ȘCOLII BIBLICE

Cursurile se fac de obicei din 2 în 2 săptămâni, sâmbăta, începând cu orele 8.00 până la 14.30.

Programa cuprinde 12 cursuri – folosite și în formarea de la Școala Teologică a Bisericilor Assemblée de Dieu, Madagascar, iar durata școlii este de 2 ani.

DESCHIDEREA PENTRU COLABORARE

ÃŽn acest demers, ne dorim să colaborăm strâns cu È™coli biblice sau teologice de profil, care să ne ofere ajutor uman – dascăli specializaÈ›i – în privinÈ›a învățării, care să vină È™i să predea cursuri modulare:
– Școala Teologică a Bisericilor Assemblee de Dieu – Madagascar;
– Colegiul Teologic ,,Sola Scriptura” – din Chicago, SUA;
– Institutul Teologic Penticostal din BucureÈ™ti, România;
– Școala Biblică ,,Hristos pentru România”, TimiÈ™oara, România;
– Școala Biblică ,,Ministerium” din Cluj-Napoca, România;

OBIECTIVELE ȘCOLII BIBLICE ARMATA ADEVĂRULUI

Obiectivele Școlii Biblice „L’Armée de la Verité” sunt:

1. O atmosferă È™i un mediu de lucru în unitate a celor care o conduc È™coala – păstorii È™i căutarea unui spirit al unității între păstori È™i biserici, ca ÃŽmpărăția lui Dumnezeu să crească È™i ca sfinÈ›ii să fie echipaÈ›i.

2. Echiparea suplimentară a liderilor sau lucrătorilor care slujesc în Bisericile Assemblee de Dieu (Assemblies of God): prezbiteri, diaconi, lucrători cu tinerii sau cu copii, lucrători cu bărbații sau cu femeile, lucrători în penitenciare sau alții care doresc să îL cunoască mai mult pe Dumnezeu și să fie o binecuvântare pentru semeni.

3. Pregătirea de lucrători pentru bisericile locale prin formarea lor în cadrul unei programe bazată pe Sfintele Scripturi și care recunoaște ca autoritatea finală în reglementarea vieții de credință și comportament Biblia.

4. Ajutorul liderilor în a-și forma o teologie biblică, coerentă, unitară și ordonată, astfel încât să fie oricând dispuși să își expună credința în Dumnezeu în fața oamenilor și să o apere în fața celor care o denigrează.

5. Încurajarea unei vieți regulate de rugăciune, de închinare, căutarea călăuzirii Duhului Sfânt și a darurilor Sale manifestate în biserică și folosirea lor pentru încurajarea Bisericii lui Dumnezeu.

6. Lucrul în unitate și pe echipe mici, stimulând atât creativitatea lor ca echipă, cât și spiritul de echipă în cadrul evanghelizărilor sau diferitelor lucrări spirituale sau de altă natură în cadrul bisericilor locale.

7. Orientarea spre activități practice ca echipă, cu puternice accente pe evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare publică, ucenicizare, studiu biblic, în vederea plantării de biserici în regiunea Vakinakaratra, unde noi locuim.

Sursa: misiunemadagascar.ro

Check Also

Misiune in Republica Moldova prin APME Romania

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *