Home / Resurse Crestine / Predici / John Piper: 10. Iubiţi-vă unii pe alţii, căci dragostea este de la Dumnezeu! (Studiu pe 1 Ioan)

John Piper: 10. Iubiţi-vă unii pe alţii, căci dragostea este de la Dumnezeu! (Studiu pe 1 Ioan)

1 Ioan 4:7-11: „Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu. Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste. Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El. Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre. Preaiubiţilor, dacă astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim şi noi unii pe alţii.”
Versetul 8 spune: „Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste.” Cu alte cuvinte, dacă nu iubești, arăți că nici măcar nu-L cunoști pe Dumnezeu. Exact ceea ce spune 2:4: „Cine zice: ‹‹Îl cunosc››, şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, şi adevărul nu este în el.” Iar din moment ce toate poruncile Lui se rezumă la a iubi, Ioan poate spune: „Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu.” Lipsa iubirii este un semn sigur că nu-L cunoști pe Dumnezeu.
Dacă doriţi să citiţi întregul mesaj, accesaţi linkul alăturat: 10. Iubiti-va unii pe altii caci dragostea este de la Dumnezeu

Sursa: gtgospel.wordpress.com

Check Also

Marturie – Rivis Tipei Pavel – Calauzirea lui Dumnezeu in facerea faptelor bune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *