Home / Resurse Crestine / Cugetari / Crestin adevarat sau doar cu numele?

Crestin adevarat sau doar cu numele?

Am citit dimineata aceasta un articol si ma tot minunez. Nu pricep si oricum as intoarce problema tot cu virgula imi iasa.
Ma intreb, poporul roman este popor crestin, nu? Cel putin asa e declarat si toti se bat cu pumnu’n piept cat sunt ei de crestini, nascuti ortodocsi (catolici, reformati, protestanti, neoprotestanti, ce or fi ei) si asa si mor, ca asta e religa stramoseasca. Mah, asta nu e rau, sa tii credinta chiar e foarte bine ….dar care credinta? Credinta in Dumnezeu, ar raspunde. Dar care Dumnezeu?

Haideti sa va spun de ce sunt asa in ceata.
Pai la noi in tara prostitutia e in floare, drogurile…nu mai vorbesc, nu de mult citeam pe aici blog si postari in care se sustinea foarte tare avortul, adica crima, iar in articolul citit de dimineata, o doamna/domnisoara (nu stiu) lua apararea homosexualilor iar multi o sustineau.

Acuma stau si ma gandesc: oare pe oamenii acestia, mari crestini cu credinta in Dumnezeu, ii intereseaza si ce are Dumnezeu de spus cu privire la aceste lucruri?

Citesc in Biblie si nu gasesc nici unde scris ca sa iti pierzi mintile in droguri, sa te lasi dus de val in ale „iubirii”, sa curmi viata unui copil nevinovat dat de Dumnezeu.
Cuvantul lui Dumnezeu condamna toate aceste lucruri si ne este aratat in Romani capitolu 1:
„18 Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu ÅŸi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor, care înăbuÅŸe adevărul în nelegiuirea lor.
19 Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu, le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.
20 În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui, se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;
21 fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.
22 S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit;
23 şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare.
24 De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile;
25 căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.
26 Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii;
27 tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase, şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.
28 Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.
29 Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori,
30 bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi,
31 fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.
32 Åži, măcar că ÅŸtiu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri, sunt vrednici de moarte, totuÅŸi, ei nu numai că le fac, dar ÅŸi găsesc de buni pe cei ce le fac.”

Si nu numai aici, citind Biblia, veti gasi in mai multe locuri cand Dumnezeu pedepsea poporul evreu pentru toate pacatele si uraciunile ce le face. Nu de putine ori a fost dus in robie din cauza neascultarii. 

Ne miram ca vin peste noi necazuri si ne intrebam: „Unde a fost Dumnezeu cand mi s-a intamplat cutare lucru?” sau „De ce nu imi asculta Dumnezeu rugaciunile?De ce nu ma aude?” Dumnezeu este langa noi si vede tot ce ni se intampla, ne aude cand strigam catre El, dar daca noi nu Il ascultam si nu traim in curatie dupa voia Lui, nici El nu ne asculta si nu ne poate da binecuvantarea Lui.

Ma intreb acum, ce Dumnezeu au cei care traiesc in curvie, in homosexualitate, cei care isi ucid pruncii?

Ganditi si voi…si alegeti ce Dumnezeu vreti sa aveti?
Esti crestin adevarat sau ai doar numele de crestin?

Check Also

Tu cate fete ai…?

  Cu ani în urmă am asistat la o discuÈ›ie, extrem de tensionată între doi …

One comment

  1. D-ZEU SÄ VÄ BINECUVINTEZE PE TOTI CEI CE LUPTATI PENTRU ADEVÄR INPLININD CUVINTUL SÄU IN FRICÄ SI TEAMERE TRÄIND O VIATÄ SFINTÄ SI NE INTINATÄ DE LUME. D-ZEU SÄ NE AJUTE PE TOTI. Amin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *