Home / Femei / Putem iubi imperfectiunea?

Putem iubi imperfectiunea?

Într-­unul din articolele anterioare, v­-am adresat o întrebare pe care, la rândul meu, am încercat să o rezolv: Care sunt defectele pe care le puteți accepta la partenerul vostru? Răspunsul nu este ușor de găsit și cu atât mai puțin de aplicat. Dar nimic nu este imposibil.
Articolul de astăzi va încerca să răspundă întrebării: Cum putem efectiv accepta și chiar iubi imperfecțiunile partenerului?

1. TOTUL ESTE DESPRE TINE

Ei bine da, pentru a iubi imperfecțiunile partenerului, trebuie să te întorci înapoi la propria persoană și să înveți să îți iubești și să îți accepți propriile defecte. Avem de multe ori tendința să criticăm mai aspru un defect pe care îl vedem la partenerul nostru de viață, doar din cauza faptului că noi înșine avem acel defect dar nu am reușit să îl accptăm sau să îl schimbăm. Este mai ușor să vedem paiul din ochiul partenerului decât bârna din propriul ochi.

2. IMPERFECÈšIUNEA ESTE SUBIECTIVÄ‚

Ai citit bine, imperfecțiunea este subiectivă! Ceea ce pentru tine ar putea fi un defect de caracter, pentru o altă persoană ar putea reprezenta o calitate. Este cu atât mai frumos atunci când o trăsătură de caracter pe care noi o considerăm a fi o imperfecțiune este percepută de partener ca fiind o calitate. Dam Keen spunea odată: „Ajungem să iubim nu pentru că am găsit persoana perfectă, ci învățând să privim persoana imperfectă ca fiind perfectă.ˮ

– Cred că vorbesc prea mult uneori, spuse ea plecând capul.

– ÃŽmi place să te ascult, a răspuns el, ridicându-­i bărbia. Nu mă simt niciodată singur în prezenÈ›a ta.

3. CUM SĂ IUBEȘTI IMPERFECȚIUNEA?

Totul se rezumă la un joc de cuvinte exprimat atât de sugestiv de către Maria Dimian: „Dacă nu poți iubi imperfecțiunea, cu siguranță nu o să poți vreodată iubi perfecțiunea.ˮ Cel mai bun exemplu în acest sens sunt chiar Adam și Eva, singurii oameni care au trăit o poveste de dragoste atât în cadrul perfecțiunii paradisiace, cât și în forma ei imperfectă, după ieșirea din Eden. Când Adam a acceptat perfecțiunea Evei, a iubit-­o și cu imperfecțiunea ce a venit ulterior. Aș îndrăzni chiar să spun că a iubit­-o mai mult pentru că imperfecțiunile ne fac unici.

4. DRAGOSTEA NE FACE PERFECÈšI

„Mulți spun că sunt perfect, dar am nevoie de tine, căci altfel sunt defect!ˮ Acest versul dintr-un cântec exprimă în câteva cuvinte un mic secret al perfecțiunii, al iubirii. Dragostea este cea care ne face compleți, care ne amputează imperfecțiunile. De ce? Din simplul motiv că dragostea nu percepe imperfecțiunile ca fiind defecte de caracter, ci ea le interpretează diferit, ca fiind atuuri. Iubirea ne face frumoși, ne face perfecți, ne face mai buni!

* * * * *

Sper din suflet să nu cauți iubirea în ambalaj de cadou cu fundiță roșie, împachetată perfect, pentru că ea se descoperă în timp și se edifică prin contopirea celor doi. Are nevoie de răbdare, de acceptare, de susținere și de înțelegere pentru a se manifesta pe deplin, însă doar în această manieră ea poate deveni perfectă!

Sursa : respirotime.ro

Check Also

ÃŽntâlnire Pentru Femei La Biserica Filadelfia Lugoj – 04 Martie 2017

Sâmbătă, 04 martie 2017, de la ora 16:00, la Biserica Penticostala Filadelfia Lugoj, toate doamnele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *