Home / Femei / Inima unei femei

Inima unei femei

 

,,Pazeste-ti inima mai mult decat orice, caci din ea ies izvoarele vietii.”
Proverbe 4:23
Conceptia predominanta a lumii contemporane este ca centrul si conducatorul activitatii umane este creierul, insa Biblia afirma ca inima este centrul fiintei umane, ea este cea care determina conduita si faptele noastre. Inima este definita ca fiind totalitatea personalitatii umane formata din intelect, emotii, dorinte si vointa. De la Genesa pana la Apocalipsa, Scriptura descrie de 540 de ori diferite aspecte ale inimii omului.
Inima are capacitatea de a gandi:
,,Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamant si ca toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate numai spre rau.”
Genesa 6:5
Inima are capacitatea de a alege si a calauzi vointa:
,,Dar Faraon si de data aceasta si-a impietrit inima.”
Exod 8:32
Inima are capacitatea de a dori, de a inseta dupa ceva:
,,Domnul sa-ti fie desfatarea si El iti va da tot ce-ti doreste inima.”
Psalmul 37:4
Inima are capacitatea de a simti si a trai emotii si sentimente:
„… sa nu urasti pe fratele tau in inima ta.”
Levitic 19:17
O inima necurata va murdari gandurile, sentimentele si faptele unei persoane:
,,Omul bun scoate lucruri bune din visteria inimii lui, iar omul rau scoate lucruri rele din visteria rea a inimii lui.”
Luca 6:45
,,Caci din launtru, din inima oamenilor, ies gandurile rele, preacurviile, curviile, uciderile, furtisagurile, lacomiile, viclesugurile, inselaciunile, faptele de rusine, ochiul rau, hula, trufia, nebunia. Toate aceste lucruri rele ies din launtru si spurca pe om.”
Marcu 7:20-23
Nimeni nu-si poate curati inima, nimeni nu-si poate face, din interior, o inima curata. Daca te pleci ca David in rugaciune, si Ii ceri lui Dumnezeu o inima noua, El poate sa faca acest lucru si vrea sa te ajute:
,,Va voi stropi cu apa curata si veti fi curatiti, va voi da o inima noua, si voi pune in voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne.”
Ezechiel 36:25-27
Imparatul David, cu toate victoriile externe asupra vrajmasilor sai, stia ca cea mai mare batalie se da in interiorul lui, in inima lui. Noi, in calitate de femei, trebuie sa fim constiente ca mintea este un camp de lupta. Unele ganduri isi au originea in noi, altele vin direct de la diavol. Trebuie sa ne supunem gandurile voii lui Dumnezeu:
,,… si orice gand il facem rob ascultarii de Hristos.”
2 Corinteni 10:5
Cheia tuturor schimbarilor din inima este intoarcerea la Dumnezeu. Fiecare efort de schimbare trebuie sa aduca o schimbare de directie – de la dependenta de resursele proprii, la dependenta de Dumnezeul cel viu. Aceasta schimbare si eliberare poate fi experimentata numai atunci cand controlul nu-l mai detine dorinta, placerea sau mandria noastra, ci Duhul Sfant.
O ilustratie foarte sugestiva ne este data de fiica lui Billy Graham, Gigi Graham Tchividjian:
„Intr-un sfarsit de toamna tarzie, priveam la un stejar batran. Cateva frunze maronii vestejite se agatau cu incapatanare de ramurile lui goale. Deodata, mi-am dat seama cat de multe lucruri din viata noastra sunt ca acele frunze imbatranite: o atitudine negativa, un spirit neiertator, un obicei incapatanat, o mandrie care nu vrea sa cedeze, o inima nerecunoscatoare. Te lupti pentru a scapa de ele si devii descurajata atunci cand ele raman agatate de tine, cu tot efortul tau. Dar, stejarul nu se lupta pentru a scapa de frunze… el doar asteapta. Parea ca se odihneste, fiind pe deplin incredintat ca, odata cu venirea primaverii, noua seva va curge din nou prin ramurile sale… si atunci frunzele acelea urate si moarte vor cadea de la sine.”
Gigi Graham Tchividjian si-a dat seama ca acelasi lucru trebuie sa se intample si in viata noastra de femei crestine. Sursa care asigura seva existentei noastre este legata de capacitatea de a ,,ramane in Vita”. Dupa cum ramurile ramaneau in stejar, la fel si noi trebuie sa fim disponibile si supuse puterii datatoare de viata a sevei, Duhului Sfant, si sa lasam sa „curga” prin noi prezenta lui Isus Hristos si a Cuvantului Sau. Astfel, in timp ce viata Lui curge prin viata noastra, acele obiceiuri vechi si decazute, care se agatau de noi cu atata incapatanare, vor incepe sa cada unul cate unul.
Dar sa nu uitam ca noi suntem chemate sa fim femei. Dumnezeu stie de ce ne-a creat asa. Faptul ca sunt femeie nu ma face un alt gen de crestin, dar faptul ca sunt crestina ma face un alt fel de femeie. Trebuie sa acceptam intentia, scopul lui Dumnezeu pentru noi, sa-I oferim viata noastra in dar, cu tot ceea ce suntem si ce vrem sa fim. Femeia va fi implinita cand isi va cauta identitatea in Hristos, cand va intelege chemarea de a umaniza si personaliza lumea. Femeia nu a fost chemata sa construiasca lumea, ci sa-i insufle viata, sa o anime.
Ce aratam noi, in calitate de femei crestine, celorlalte femei? Cum este inima noastra atunci cand trecem prin probleme, cand suntem descurajate, mahnite, cand suntem coplesite de neliniste si teama?
Inima de femeie este un dar – sentimente, sensibilitate, feminitate, vulnerabilitate, dorinta, slujire si daruire – toate sunt parte a acestui dar, ele sunt comoara noastra. La fel cum vara, norii aduc o ploaie scurta, si apoi rasare soarele, si noi avem zile cand ne scaldam in bucurie, apoi apare un nor de anxietate (teama, descurajare). Ne suparam si chiar ne rusinam de aceste emotii si trairi.
In viata apar situatii cand este greu sa-ti tii promisiunile facute: „Sa-ti iubesti, sa-ti asculti, sa-ti cinstesti… sotul, parintii, copiii…” Dar… Dar harul care te-a imputernicit sa faci acele legaminte, va fi acolo sa te sprijine atunci cand punerea lor in practica pare imposibila.
Ce se intampla cu inima noastra atunci cand trebuie sa iertam sau ni se cere sa iertam?
Ce este sau ce nu este iertarea? Iertarea nu este un sentiment, este o actiune clara si logica. A ierta nu inseamna a uita, a te preface, a avea dreptate.
Dar ce este iertarea? Iertarea este rara si dificila. Te va costa dragoste si orgoliu. Iertarea inseamna sacrificiu de sine, iertarea refuza avantajele proprii. Iertarea este un dar divin si prin ea avem un drum deschis spre Dumnezeu. Nu este important cat de repede rostesc buzele: „Te iert!”, ci cat de repede alege inima sa faca acest lucru. „Te iert!” spus repede, de pe buze, tine de temperament. „Te iert!” rostit din inima depinde de pocainta.
Invata sa ierti de la Isus. Numai de la El poti primi puterea si dragostea necesare pentru a ierta, dobandind astfel vindecare fizica si emotionala (pentru amintirile care te macina) si mintala (schimbarea convingerilor provocate).
Iertarea este un dar pe care ti-l faci tie insati. Neacordarea iertarii inseamna nefericire. Evreii considerau suficient sa ierti de 3 ori, Petru a propus o reforma – de 7 ori, dar Isus, aratand caracterul lui Dumnezeu, a spus „de saptezeci de ori cate sapte”.
Alege astazi sa ierti pentru a fi ca Dumnezeul care te-a creat! Iti va face bine! Vei imbatrani frumos si vei fi alaturi de Acela care este intruchiparea frumusetii desavarsite, Domnul Isus.
Cand te simti coplesita de tot ce iti cere Dumnezeu ca femeie, citeste:
„Nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.“
Isaia 41:10
Frumusetea unei femei consta in ceea ce este in interior, care se reflecta, de fapt, in exterior. Intrebata cum de arata tanara in pofida greutatilor cu care s-a luptat in viata, Maica Teresa a raspuns:
„Uneori, un sentiment frumos care vine din launtrul tau este mult mai pretios decat orice produs cosmetic.”
O femeie iubita si respectata, Oprah Wihfrey, ne reaminteste ca in fiecare femeie traieste o regina, care asteapta sa-si revendice maretia. Fii regina! Ai curajul sa fii astfel! Deschide drumuri! Fii in frunte! Descopera-ti farmecul care, in fata vicisitudinilor, imbratiseaza viata in continuare si paseste fara teama spre noi provocari. Mergi mai departe! Cauta adevarul si condu-ti regatul, oricare ar fi aceasta – casa, serviciul, familia – cu inima plina de iubire.
Fii regina! Fii blanda! Lasa-ti mintea libera sa nasca idei novatoare si bucura-te de feminitatea ta… Imi doresc sa incetam sa ne mai pierdem timpul in mediocritati si bucurii mondene si moderne. Suntem copiii lui Dumnezeu – suntem aici sa invatam lumea sa iubeasca…
Nu conteaza prin ce ai trecut, de unde vii sau ce sunt parintii tai, nici statutul tau social sau economic. Ceea ce conteaza este cum alegi sa traiesti, cum alegi sa dai glas iubirii: prin munca ta, prin familia ta, prin ceea ce ai de daruit lumii…
Fii regina! Fii stapana fortei si maretiei tale!
Tine minte:
Faptul ca sunt femeie nu ma face un alt gen de crestin, dar faptul ca sunt crestina ma face un alt fel de femeie.
„Te iert!” spus repede, de pe buze, tine de temperament. „Te iert!” rostit din inima depinde de pocainta.
Iertarea este un dar pe care ti-l faci tie insati (insuti).
Frumusetea unei femei consta in ceea ce este in interior, care se reflecta, de fapt, in exterior.
Suntem aici sa invatam lumea sa iubeasca…

Sursa: viatadefamilie.ro

Check Also

ÃŽntâlnire Pentru Femei La Biserica Filadelfia Lugoj – 04 Martie 2017

Sâmbătă, 04 martie 2017, de la ora 16:00, la Biserica Penticostala Filadelfia Lugoj, toate doamnele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *