Home / Femei / DobândeÈ™te viaÈ›a care È›i-o doreÈ™ti cu adevărat – de Joyce Meyer

DobândeÈ™te viaÈ›a care È›i-o doreÈ™ti cu adevărat – de Joyce Meyer

Am făcut prioritate din a studia despre dragoste în Cuvântul lui Dumnezeu. Revelația dragostei lui Dumnezeu și faptul că am învățat să o primesc mi-au transformat viața. A fost cheia care m-a ajutat să mă bucur cu adevărat de viața mea, întrucât, atunci când am primit dragostea lui Dumnezeu, am fost în stare să-i iubesc la rândul meu pe alții. Am descoperit de asemenea că cel mai bun mod – singurul mod – de a trăi o viață fericită și relevantă, este acela de a-ți lua gândurile de la propria-ți persoană și a face ceva pentru alții. A urma exemplul lui Isus înseamnă a-i ajuta pe alții, a fi o binecuvântare și a da valoare vieții altora.

Efeseni 5:2 (Biblia Amplificată) spune: „TrăiÅ£i în dragoste [preÈ›uiÈ›i-vă unii pe alÈ›ii È™i bucuraÈ›i-vă unii de alÈ›ii], după cum ÅŸi Hristos ne-a iubit ÅŸi S-a dat pe Sine pentru noi „ca un prinos ÅŸi ca o jertfă de bun miros – lui Dumnezeu.” O altă traducere a Bibliei spune: „trăiÈ›i o viață plină de iubire, urmând exemplul lui Hristos. El ne-a iubit È™i S-a dat pe Sine ca jertfă de răscumpărare pentru noi…” Isus – Mântuitorul nostru sfânt È™i desăvârÈ™it – Și-a dat viaÈ›a pentru noi, a luat toate păcatele noastre asupra Lui, È™i Și-a vărsat sângele pentru ca noi să intrăm într-o relaÈ›ie personală cu El È™i să devenim neprihănirea lui Dumnezeu. Acesta a fost darul Lui pentru noi. Darul lui Dumnezeu pentru noi este mântuirea prin jertfa lui Hristos. Darul nostru pentru El este modul în care ne trăim viaÈ›a.

Isus ne spune în Ioan 13:34: „Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.” Dacă învățăm să împlinim această poruncă, se vor așeza toate celelalte lucruri din viața noastră. Dragostea lui Dumnezeu, manifestată în viața noastră, va fi tot ce avem nevoie să fim și să facem pentru a urma exemplul lui Isus.

Fii un bun samaritean

În Luca 10, Isus relatează povestea bunului samaritean pentru a demonstra ce înseamnă să-L iubești pe Dumnezeu și pe aproapele tău ca pe tine însuți. În versetele 30 la 37, citim despre un om care se cobora din Iersualim spre Ierihon și care „a căzut între nişte tâlhari, care l-au dezbrăcat, l-au jefuit de tot, l-au bătut zdravăn, au plecat [nepăsători] şi l-au lăsat aproape mort” (AMP).

Un preot și, mai apoi, un levit au trecut pe lângă el și niciunul din ei nu s-a oprit să îl ajute. Versetul 33 spune: „Dar un samaritean, care era în călătorie, a venit în locul unde era el şi, când l-a văzut, i s-a făcut milă de el.” Notează faptul că „i s-a făcut milă” de acel om. El a avut compasiune față de omul căzut și această compasiune l-a mișcat să facă ceva pentru a-l ajuta.

I-a legat rănile și l-a dus la un han unde putea să fie îngrijit. I-a plătit hangiului și i-a spus: „Ai grijă de el, şi orice vei mai cheltui [eu însumi] îţi voi da înapoi la întoarcere” (v. 35, AMP).

Sunt aici câteva lucruri pe care aș vrea să le observi. În primul rând, samariteanul trecea pe drum și mai mult ca sigur că trebuia să ajungă undeva; avea un plan de urmat și, totuși, a dorit să se oprească pentru a-l ajuta pe acel om, chiar dacă aceasta însemna să se abată de la planul său inițial. De asemenea, s-a asigurat că omul va fi bine îngrijit, fiind dispus să și plătească pentru acest lucru. E evident că samariteanul era dornic să plătească, indiferent cât de mari ar fi fost costurile, întrucât i-a spus hangiului: „orice vei mai cheltui [eu însumi] îţi voi da înapoi la întoarcere.” Plănuia, așadar, să se întoarcă pentru a fi sigur că este acoperit tot ceea ce omul acela avea nevoie.

Aceasta este dragostea!

Isus ne arată prin această istorioară cum arată dragostea adevărată. 1 Corinteni 13 oferă de asemenea o listă a caracteristicilor dragostei lui Dumnezeu: este îndelung răbdătoare È™i plină de bunătate, nu este niciodată invidioasă, nu se laudă È™i nu se umflă de mândrie; nu se poartă necuviincios, nu insistă asupra drepturilor sau intereselor ei, nu caută folosul său, nu se mânie, nu este plină de resentimente, nu È›ine seama de greÈ™eli, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr; face față oricărui lucru, este gata să vadă tot ce este mai bun într-o persoană; nădejdea ei nu se pierde în nicio circumstanță… dragostea nu piere niciodată!

Dacă te gândești că nu ai nicio șansă să trăiești conform acestei liste, doresc să îți spun următorul lucru: „Ba da, poți!” Tu poți să îi iubește pe alții în acest fel deoarece, ca un creștin născut din nou, ai tot ce îți trebuie pentru a fi ca Isus. Nu este întotdeauna ușor, deoarece trebuie să rezistăm tentanției de a fi egoiști, dar 1 Ioan 4:4 ne spune că Duhul lui Dumnezeu în noi este mai tare decât vrăjmașul nostru. În Hristos, noi avem puterea de care avem nevoie pentru a umbla prin credință și a trăi o viață plină de dragoste.

Este important să înțelegem faptul că Dumnezeu nu Se așteaptă ca tu să fii perfect în umblarea ta în dragoste sau să poți iubi prin puterea și abilitatea ta. El știe că nu poți face acest lucru fără ajutorul Lui. Ceea ce El așteaptă de la tine este să-L cauți în rugăciune și în Cuvânt și, pe măsură ce faci acest lucru, bazează-te pe El pentru harul de care ai nevoie pentru a împlini tot ceea ce El îți cere în fiecare zi. El este dragoste, poți așadar să te odihnești în adevărul potrivit căruia El este răbdător cu tine, este întotdeauna cu tine, crede în tine și nu va renunța la tine niciodată. Și, cu dragostea lui Dumnezeu în viața ta, vei învăța cum să trăiești o viață plină de iubire!

Sursa: alfaomega.tv

Check Also

ÃŽntâlnire Pentru Femei La Biserica Filadelfia Lugoj – 04 Martie 2017

Sâmbătă, 04 martie 2017, de la ora 16:00, la Biserica Penticostala Filadelfia Lugoj, toate doamnele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *