Home / Familie / O nevasta buna – Laurentiu Balcan

O nevasta buna – Laurentiu Balcan

 

“Cine gaseste o nevasta buna, gaseste fericirea; este un har pe care il capata de la Domnul“. – Proverbe 18:22

O nevasta buna trebuie gasita. Ea nu vine la pachet si nici nu o poti cumpara de la raionul “matrimoniale“. Asta inseamna ca trebuie sa o cauti ca sa o gasesti, iar un crestin o cauta in Biserica lui Hristos. E clar ca o nevasta buna, in sensul crestin, nu poate fi gasita in afara Imparatiei lui Dumnezeu. Trebuie sa fie cetatean al cerului, o persoana nascuta din nou !

Termenul de “nevasta buna“, cel putin in conceptia lui Solomon, se refera la o nevasta inteleapta si cinstita – “Femeia inteleapta isi zideste casa…” (Proverbe 14:1); “… o nevasta priceputa este un dar de la Domnul” (Proverbe 19:14); “O femeie cinstita este cununa barbatului ei…” (Proverbe 12:4); “Cine poate gasi o femeie cinstita? Ea este mai de pret decat margaritarele” (Proverbe 31:10).

Casatoria trebuie sa te faca fericit. Omul care cauta in Biserica si gaseste o nevasta inteleapta si priceputa, gaseste fericirea. Bineinteles ca fericirea nu este o ecuatie matematica. Trebuie sa plecam de la premiza ca cel care isi cauta o nevasta, pentru a fi fericit in cadrul casatoriei, si-a gasit mai intai fericirea si implinirea sufleteasca in Hristos.

“… o nevasta buna este un har de la Domnul.” Rezultatele cautarilor noastre nu depind nici de calitatile si nici de abilitatile noastre. E harul lui Dumnezeu care iti ofera atat fericirea, cat si “o nevasta buna“.

Sursa: www.fiti-oameni.ro

Check Also

Părinții, prestatori de servicii sau promotori ai Evangheliei?

Problema Mi s-a întâmplat de mai multe ori să aud de la diverse persoane că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *