Home / Familie / 10 strategii pentru a repara o căsnicie distrusă

10 strategii pentru a repara o căsnicie distrusă

 

Multe căsnici bune ajung să alunece în criză deoarece noi nu dorim sau nu vrem să credem cât de multă muncă este necesară pentru a menÈ›ine relaÈ›iile sănătoase È™i prospere. E ca È™i când È›i-ai luat o casă È™i nu mai faci nici o reparaÈ›ie la ea… o să ajungă să se avarieze curând.

AminteÈ™te-È›i de clipa când ai început să o curtezi pe soÈ›ia ta. A fost nevoie de dedicare, muncă grea È™i imaginaÈ›ie. Dacă a fost nevoie de aÈ™a de multe pentru a o câștiga, oare de ce ne mirăm că suntem surprinÈ™i atunci când neglijarea duce la rănirea realÈ›iei noastre… după ce am trecut de momentul ceremoniei de la altar? Nevasta ta cu siguranță că nu s-ar fi căsătorit cu tine dacă o tratai cu uÈ™urătate. Acum de ce să mai riÈ™te totul?

Sunt așa de mult strategii bune dacă vrei să-ți restaurezi căsnicia. Vă sugerăm următoarele 10 strategii spre a vă ajuta să rezolvați problemele de relație ale căsniciei voastre.

1. Roagă-te pentru și împreună cu partenerul tău de căsătorie. Sunt șanse (sper) că ai intrat în căsnicie cu promisiuni și cu rugăciuni. Roagă-te pentru partenerul tău de căsătorie și cere călăuzire din partea lui Dumnezeu atunci când îți iei angajamentul să faci efortul de a nu mai pluti zilnic dintr-o parte în alta fără să te întorci mai întâi către Dumnezeu în fiecare zi. A te ruga cu soțul/soția ta este cel mai important lucru.
2. Înconjoară-te cu oameni care au relații sănătoase. Câteva din tiparele acelea negative au implicat pe alți prieteni. Este important să fi înconjurat de oameni care pun valoare pe căsnicie și care au o susținere largă pentru a face din căsnicia ta să funcționeze.

3. Alege să iubești. Probabil că dragostea a venit ușor atunci când a fost nou-nouță. Dragostea este pe atât de mult o alegere pe cât este o emoție. Alegerea este un act de maturitate și lasă în urmă o înregistrare mai bună decât ceea ce lasă emoția pe cont propriu.

4. Fă din fericirea partenerului tău de viață ceva mai important decât fericirea ta proprie. A pune pe prim plan pe partenerul nostru de căscnicie alimentează încrederea, recunoștința, generozitatea și afecțiunea. Acest lucru poate duce totodată și la intimitatea fizică.

5. Pune relaÈ›ia mai presus de toate, incluzând copiii voÈ™tri. Este trist, dar timpul are felul său de a ne mânca prioritățile. ”Tu eÈ™ti cel mai important lucru din viaÈ›a mea” cedează în faÈ›a ”muncii mele… afacerea mea de familie… copiii… părinÈ›ii mei în vârstă… chiar È™i golful, fotbalul sau băutul”. Mariajul nu funcÈ›ionează bine atunci când partenerul nostru joacă un rol secundar față de orice altceva – chiar È™i copiii. Este un fapt adevărat: Cei mai fericiÈ›i copii sunt acei ai căror părinÈ›i se iubesc unul pe celălalt pe cât pot de bine.

6. ÃŽncepeÈ›i de la zero. Invit-o pe soÈ›ia ta în oraÈ™. Asigură-te că îți aminteÈ™ti de ce ai făcut acelaÈ™i gest prima dată È™i începe să clădeÈ™ti din acel punct. Când a fost ultima dată când aÈ›i vorbit ore în È™ir, v-aÈ›i È›inut de mână la un film… sau ai sărutat-o atunci când ea nu se aÈ™tepta la aceasta? FiÈ›i prostuÈ›i când e vorba unul de celălalt, chiar dacă nu vă simÈ›iÈ›i în stare să o faceÈ›i… o să vă amintiÈ›i ulterior de ce aÈ›i făcut-o.

7. Opriți-vă din a vă mai trece cu vederea unul pe celălalt. Spune ”mulțumesc” pentru cana aceea de cafea. Sărbătorește aniversările la miez de noapte. Spune-i soției tale ce mult contează că ea gătește o mâncare minunată. Uite-te la felul cum și-a făcut părul. Dați-vă întâlniri în oraș. Curăță-i mașina. Acordă atenție lucrurilor mici și acționează ca cineva care pune valoare pe relație.

8. Primiți consiliere. Spui că nu îți permiți? Credeți-ne, e mai ieftină decât divorțul. Majoritatea sesiunilor de consiliere implică câteva întâlniri pentru a face comunicarea să decurgă din nou normal. Pentru bărbați, dorința de a discuta în acel context trimite un mare mesaj pozitiv către soțiile voastre.

9. Urmați un plan de acțiune după consiliere. Precum un program de fitness personal, consilierea vine însoțită de teme și un plan de acțiune. Trasați planul, cereți prietenilor în care aveți încredere să vă ajute să fiți răspunzători, apoi mergeți și îndepliniți planul. Când amândoi partenerii de căsnicie își asumă responsabilitatea, orice este posibil.

10. SchimbaÈ›i tiparele. Tot timpul ajungi nervos acasă? Atunci opreÈ™te maÈ™ina cu un bloc mai devreme È™i roagă-te mai întâi pentru aceasta sau fă orice altceva este nevoie pentru a schimba atitudinea ta. SoÈ›ia ta te cicăleÈ™te de fiecare dată când laÈ™i haine murdare pe jos? ÃŽncearcă să te schimbi în altă cameră È™i iniÈ›iază un reflex nou. Te cerÈ›i mereu în privinÈ›a disciplinei? ÃŽncearcă să fi de acord cu deciziile soÈ›iei tale È™i să o susÈ›ii 100 de procente – vei descoperi că copiii vor acÈ›iona mult mai bine pentru că tu nu te lupÈ›i iar cu ea.

Poate ați auzit vechea glumă,

Pacientul: ”Doctore, mă doare când fac asta…”

Doctorul: ”Ei bine, nu o mai fă!”

Ce sfat ai da tu unui cuplu care se confruntă cu probleme în căsnicia lor?

Notă: Articolul de mai sus este o adaptare a unui material scris inițial de cei de la AllProDad.Com, apărut pe site-ul CharismaNews pe 16 iulie 2016. Fotografia este preluată din acelasi site.

Sursa: crestinismtrait.blogspot.com.es

Check Also

Părinții, prestatori de servicii sau promotori ai Evangheliei?

Problema Mi s-a întâmplat de mai multe ori să aud de la diverse persoane că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *