Home / Diverse / Un europarlamentar șterge pe jos cu Raluca Prună, după ce ministrul justiției a declarat că susține căsătoriile homosexuale

Un europarlamentar șterge pe jos cu Raluca Prună, după ce ministrul justiției a declarat că susține căsătoriile homosexuale

Declarațiile din ultimul timp ale ministrului justiției în favoarea susținerii căsătoriilor între persoane de același sex au atras o reacție puternică din partea europarlamentarului Daniel Buda.

„Ori eu cred că aici – asta este o opinie personală È™i este o opinie care È›ine, repet, È™i de o agendă europeană, È™i de ceea ce au făcut alte state membre – cred că aici noi trebuie să È›inem seama că avem numeroase situaÈ›ii care implică cetățeni români È™i că, în fond, legea nu face altceva decât să pună într-o normă ceva ce este răspândit la scara societății”, spunea ea atunci.

Europarlamentarul Daniel Buda spune că Raluca Prună nu are ce căuta în funcția de ministru, mai ales că „pălăria de ministru este prea mare pentru unii dintre cei care, până mai ieri, mutau o hârtie dintr-un birou în altul pe la Bruxelles”.

„Nu pot să nu constat incompetența și incapacitatea doamnei ministru de a se ancora în realitățile vremurilor sau să constat că pur și simplu pălăria de ministru este prea mare pentru unii dintre cei care, până mai ieri, mutau o hârtie dintr-un birou în altul pe la Bruxelles. Nu că acesta ar fi un păcat sau un lucru rău. Dimpotrivă. Dar de aici și până să ignori realitățile și dorința a peste 3 milioane de cetățeni români de a fi inserat inclusiv în Constituție în mod expres faptul că o căsătorie este uniunea dintre un bărbat și o femeie, ține deja de bunul simț politic fără de care nu ai ce căuta în fruntea unui minister. Nici măcar ca tehnocrat! Nici ei nu își pot permite să ignore voința poporului. „Vox Populi, vox Dei”!”, a declarat Daniel Buda.

Politicianul afirmă nimeni nu are de suferit în România din cauza orientării sexuale, dar susține că sistemul de valori al unui popor este imprescriptibil.

„Nimeni nu poate spune astăzi că în România cineva are de suferit ca urmare a orientării sexuale. Este treaba fiecăruia ce face în dormitor. Dar nu putem fi obligați, nici chiar de un ministru, să trecem dincolo de preceptele biblice ale definiției familiei. Sistemul propriu de valori al unui popor este inalienabil, imprescriptibil și imuabil. Tocmai de aceea am și rezistat peste veacuri!”, a opinat Daniel Buda.

Recent, Curtea Constituțională a avizat pozitiv demersul cetățenesc de revizuire a Constituției, demers inițiat de către Coaliția pentru Familie în cadrul căruia s-au strâns 3 milioane de semnături în favoarea modificării art.48 din legea supremă și definirea căsătoriei ca fiind „întemeiată pe uniunea liber consimțită între bărbat și femeie”.

Sursa: www.activenews.ro

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *