Home / Diverse / StimaÈ›i politicieni, nu suntem nici fanatici È™i nici proÈ™ti…

StimaÈ›i politicieni, nu suntem nici fanatici È™i nici proÈ™ti…

Că politicienii noștri ne iau de proști sper că nu mai este o surpriză pentru nimeni. Când au văzut că 3 milioane de cetățeni au semnat, la inițiativa Coaliției pentru familie, pentru modificarea unui articol din Constituție, care mai de care s-au grăbit să-și arate susținerea. Unii cu sinceritate, alții de pe buze…adică pentru voturi. Majoritatea însă au același mesaj:”Susținem referendumul de modificare a Constituției, dar nu acum, nu pe 11 Decembrie că nu e bine să fie definirea familiei temă de campanie”.

Am primit mesajul de mai jos de la “un părinte” îngrijorat de modul în care ne privesc politicienii noștri. E un mesaj de suflet, simplu, clar și destul de pragmatic prin care se trage un semnal de alarmă pentru politicieni, dar și pentru noi.

Cugetările unui părinte…

“Oare Romanii voteaza cu buzunarul si burta? Sau de ce nu vor sa accepte politicienii solicitarea a 3 milioane de cetateni ca tema de campanie?

Am auzit mai zilele trecute opinia unui formator de opinie spunand: “Romanii voteaza cu buzunarul si burta.” Altfel spus, daca primesc ceva banuti in buzunar si ceva mancarica pentru burta, romanii sunt scosi ca necuvantatoarele si voteaza cu cei care le-au dat pomana pentru burta si buzunar. In opinia acestor politicieni, romanii nu gandesc si nu au preocupari morale. Ei traiesc la nivelul pipaitului in buzunar si al mirosului de ciolan cu fasole.

Si cum DNA-ul a luat urma pomenilor electorale, e mai greu sa oferi pui la rotisor, galati cu faina si ulei, sau chiar pixuri, politicienii au dat buzna la promisiuni de tot felul: platforme combinate cu lucrul bine facut, reduceri fiscale, cresteri salariale, bunastare pentru toata obstea. Mai mult, unii ne promit si aer proaspat la orase si sate, sanatate din belsug, invatamant mai abitir ca la Oxford sau Harvard, starpirea ambroziei si a coruptiei, puscarii cu comfort sporit, tehnocratie la tava, etc.

Dar, nimic despre familie, despre apararea valorior crestine, despre nasterea si cresterea copiilor in familii cu mama, tata, fratiori si surioare, bunici si strabunici. Acestea nu sunt subiecte de campanie. A vorbi despre ele ar insemna sa puna partidul intr-o lumina proasta in fata asa pretinsei lumi civilizate.

Pentru acesti politicieni, solicitarea a 3 milioane de cetateni de a proteja familia naturala si normala in fata agresiunii homosexualilor, lesbienelor, transexualilor, pedofililor, poligamilor, zoofililor, necrofililor, etc. nu are nici o valoare electorala. Ca doar Romanii voteaza cu buzunarul si burta, nu cu credinta in Dumnezeu si cu dragostea fata de familie.

Aceasta abordare reprezinta un profund dispret fata de cetatenii Romaniei si o bataie de joc fata de 3 milioane de cetateni care si-au exprimat dorinta sub semnatura. Mai mult, a afirma ca dorinta cetatenilor de a defini prin referendum familia este fanatism religios inseamna ca toti oamenii care cred si apara familia normala si naturala sunt niste dezechilibrati periculosi pentru societate. Si logica toleranta a acestor politicieni cere ca asemenea oameni sa fie bagati in puscarie ca sa se invete minte sa nu mai apere familia naturala si normala.

Stimati politicieni, va rugam sa luati act de faptul ca nu suntem nici animale, nici handicapati mintal, nici fanatici si nici prosti ca sa va puteti bate joc de noi. Suntem oameni responsabili, cu credinta in Dumnezeu, cu dragoste fata de familiile noastre si fata de tara. Am semnat 3 milioane, dar suntem mult mai multi si suntem constienti de responsabilitatea de a ne apara credinta in Dumnezeu, familia, Biserica si neamul de nelegiuirile care aduc pedeapsa lui Dumnezeu, distrugerea familiei, a Bisericii si a neamului. Nu suntem fanatici, dar suntem hotarati si constienti de valoarea votului nostru. Ne veti vedea in strada si ne veti vedea mergand la vot, dar nu ca unii care nu stim cu cine votam.

Promisiunile dumneavoastra pentru burta si buzunar nu ne pot amagi sa ne abandonam familiile. La urma urmei, noi suntem cei care muncim si platim taxele si impozitele. Dumneavoastra traiti din munca noastra si va finantati campaniile si salariile din taxele platit de noi. Unii dintre noi am luat drumul exilului ca sa castigam o paine cu munca cinstita pentru familiile noastre, dar nu am uitat nici de Dumnezeu, nici de familie, nici de Biserica si nici de tara. Vom merge la vot, si stim ce avem de facut. Veti afla si dumneavoatra. Nu luptati impotriva lui Dumnezeu. Istoria e plina de oameni care au luptat impotriva lui Dumnezeu si au pierdut. Regimul comunist e cel mai recent exemplu”.

Am văzut inițiativa celor doi senatori care au depus la Senat un proiect de lege pentru “organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional privind revizuirea Constituţiei…De asemenea, senatorii cer procedură de urgenţă pentru adoptarea legii în Parlament”. Dar imediat ce șeful lor de partid le-a cerut să-și retragă proiectul au spus că ei nu susțin organizarea referendumului în același timp cu alegerile parlamentare pentru că “așa ceva ar fi imposibil”.

Pentru mine e clar că politicienii vorbesc două limbi. Una în campania electorală și alta postcampanie. Vom vedea atunci cine va fi gata să-și asume lupta pentru definirea clară a căsătoriei și a familiei în Constituția României. Acum ne aruncă tot felul de declarații, dar nu-și asumă nimic, pentru că ne cred proști. Pe 11 Decembrie avem ocazia să le dovedim contrariul sau să le confirmăm așteptările. Depinde de noi…

Samy Tuțac

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *