Home / Diverse / Scrisoare deschisa a clericilor gay anglicani

Scrisoare deschisa a clericilor gay anglicani

Clericii gay anglicani au lansat o scrisoare deschisa, prin care ii cer Bisericii Angliei sa permita uniunile (casatoriile gay) LGBT.

In momentul in care Biserica Angliei a declarat că nu le va permite persoanelor gay sa se hirotoneasca, si ca pastorii gay trebuie sa renunte la slujirea lor, este posibil ca ea sa nu fi prevazut că pastorii homosexuali se vor ridica intr-o lupta comuna pentru „dreptul lor de a sluji în Biserică”.

Decizia liderilor Bisericii Anglicane, a Arhiepiscopilor de Canterbury și York, Justin Welby si John Sentamu, venise dupa o nouă legislație adoptata in Anglia privind drepturile homosexualilor, din 2014. Ca urmare a acestei noi decizii, Rev. Canon Jeremy Pemberton a fost indepartat de la slujire, în 2014.

UNIUNI GAY – LGBT: Scrisoare deschisa a preotilor gay din Biserica Angliei

In aceste zile, insa, pastorii gay au lansat o scrisoare deschisa, prin care li se cere liderilor Bisericii sa accepte uniunea intre persoane de acelasi sex. Scrisoare este semnata de 12 preoti slujitori anglicani, acestia dezvăluind că sunt homosexuali È™i ca se afla intr-o relatiei gay. Ei s-au hotarat să se opună deciziei Bisericii, prin semnarea unei petitii adresate liderilor Bisericii. Semnatarii il includ si pe Andrew Foreshew-Cain, un paroh din nordul Londrei. Preotul a fost unul dintre primii care au sfidat poruncile Bisericii, când s-a căsătorit cu partenerul său Stephan, în 2014. Cu toate acestea, el nu a fost îndepărtat din postul sau, cum s-a intamplat cu Pemberton. Preotul anglican a declarat că toate căsătoriile gay ar fi perfect legale È™i acceptate de către enoriaÈ™ii sai, sustinand ca ar fi un angajament pentru intreaga viata, „la fel de sfânt ca oricare alta căsătorie”. El a facut apel la Biserică, să inceteze sa mai priveasca uniunile gay ca pe ceva murdar È™i fără sfinÈ›enie, È™i să le accepte asa cum si ei acceptă alte căsătorii.

Preotul speră, de asemenea, că Biserica Angliei le va permite parohiilor să oficieze căsătoriile gay, mai ales că oamenii par a fi receptivi la ele. El a cerut Bisericii, să recunoască „noua realitate a modului în care creÈ™tinii cred”. El mai spune că există un număr de comunități È™i parohii care doresc să oficieze casatoriile gay, iar Biserica ar trebui să le permită să facă acest lucru.

Purtatorul de cuvant al Bisericii Angliei, Steve Jenkins, a dezvăluit faptul că, în ultimii doi ani, in Biserica, s-a desfasurat un eveniment numit „ConversaÈ›ii Comune”. Aceste întâlniri reprezinta, in fapt, un forum în care sunt discutate È™i analizate problemele profunde. Jenkins a spus că, în cadrul acestor întâlniri, au fost relevate unele convingeri profunde, iar diferentele ar fi fost intelese mai bine.

Scrisoarea urmează să fie trimisa episcopilor care vor participa la aceste întâlniri, pentru a face presiuni privind cel putin binecuvântarea cuplurilor de homosexuali prin „slujbe speciale”.

Rev. Foreshew-Cain a spus că ar putea fi prea devreme ca Biserica sa fie forțata să accepte o căsătorie cu drepturi depline gay, dar a insistat că poate cel puțin, astfel, se va face un pas indraznet spre asta.

Sursa: lonews.ro

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *