Home / Diverse / Polonia: Manifestații în 140 de orașe în favoarea unei legi care să interzică total avortul

Polonia: Manifestații în 140 de orașe în favoarea unei legi care să interzică total avortul

 

Mai multe asociații anti avort au organizat duminică manifestații în peste 100 de orașe ale Poloniei, cerând adoptarea unui proiect de lege care să interzică total avortul în această țară, informează agenția italiană askanews.it.

„Astăzi invităm autoritățile statului să garanteze o protecÈ›ie legală copiilor nenăscuÈ›i”, a afirmat unul dintre organizatori, Pawel Kwasniak, în faÈ›a a mii de oameni adunaÈ›i la VarÈ™ovia. ManifestaÈ›ii similare au avut loc în 140 de oraÈ™e ale Poloniei.

Legea aflată în prezent în vigoare permite întreruperile de sarcină doar în trei situații: cea a riscului pentru viața mamei, in cazul unor patologii ireversibile ale embrionului sau în cazul violului sau incestului.

Noul premier polonez, Beata Szydlo, a anunțat luna trecută că susține pe deplin interzicerea legală a avorturilor, pentru a reinstaura valorile creștine ale apărării dreptului la viață. Decizia sa vine după ce Biserica Catolică a lansat în ultimele zile o amplă campanie împotriva avortului. Astfel, preoților li s-a cerut să dea citire unei scrisori a conferinței episcopilor prin care se face apel la existența Poloniei, prin limitarea dreptului la avor. Într-o scrisoare adresată Parlamentului de la Varșovia, 100 de jurnaliști polonezi anunță că sprijină interzicerea totală a avortului și campania dusă în acest sens de Biserica Catolică.

Semnatarii scrisorii susțin că in prezent spitalele din Polonia au devenit locuri ale morții pentru copiii nenăscuți, locuri în care nu există compasiune, sprijin sau bunăvoință. Doctorii și asistentele iau parte la uciderea copiilor nenăscuți pentru că se tem că își vor pierde locul de muncă, arată jurnaliștii în scrisoarea deschisă, subliniind că această situație este rezultatul legislației actuale din Polonia.

Sursa: activenews.ro

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *