Home / Diverse / Pastor baptist impuscat in timpul slujbei

Pastor baptist impuscat in timpul slujbei

fredwintersAgenţiile de presă americane au anunţat în această dimineaţă ştirea tragică, conform căreia un bărbat a deschis focul asupra pastorului în interiorul sanctuarului bisericii (First Baptist Church), împuşcându-l mortal.   Departamentul de poliţie din Maryville a raportat că atacatorul a înaintat înspre podium unde pastoral Fred Winters predica cu înflăcărare. Incidentul s-a petrecut în timpul primei slujbe de dimineaţă la Biserica baptistă de la adresa 7110 State Route 162, slujbă la care participau circa 150 de credincioşi. Illinois State Police a preluat investigaţia, la cererea poliţiei locale, a anunţat Trooper Ralph Timmins.

Conform declaraţiei lui Timmins, enoriaşii i-au relatat cum, în jurul orei 9 a.m., atacatorul a urcat pe podiumul unde predica pastorul Winters şi după un scurt schimb de cuvinte, a scos un pistol cu calibrul .45 cu care l-a împuşcat pe acesta. Apoi, continuă Timmins: „…atacatorul a luat un cuţit cu care a început să–şi producă răni.” Doi dintre enoriaşi au suferit răni uşoare în încercarea de a-l opri pe atacator să se rănească.

 

Enoriaşii au mai relatat faptul că atacatorul a reuşt totuşi, să se rănească grav, tăindu-se la gât.

 

Credincioşii sosiţi pentru al doilea program al dimineţii, au fost şocaţi la aflarea celor întâmplate şi cei care au mai dorit să participe la o slujbă, au fost duşi la Bethel Baptist Church în Troy.

 

Police Master Timmins a declarat că „un număr cât mai mare de martori vor fi audiaţi în următoarele ore.”

Pastorul Winters a locuit în Edwardsville împreună cu soţia sa, Cindy şi copiii.

 

Actualizare:

 

Dacă în urmă cu câteva ore The Telegraph anunţa că evenimentul de la First Baptist Church din Maryville s-a petrecut „în jurul orei nouă”, ei revin asupra momentului relatând că Larry Trent, Director al Poliţiei Statului Illinois a declarat că un om înarmat a pătruns în sanctuar imediat după ora 8:00 a.m.

 

Se precizează, de asemenea, că a folosit o armă semiautomată de calibru .45.

 

Un alt element nou apărut este faptul că pastorul Winters în încercarea de a se apăra, a respins cu Biblia pe care o ţinea în mână, primul dintre cele patru gloanţe, împrăştiind în jur un fel de confetti rezultat din impactul glonţului cu paginile subţiri ale Bibliei, făcându-i pe enoriaşi să creadă iniţial că ar fi vorba de o pastişă. Doi dintre enoriaşi l-au imobilizat pe agresor, care scoţând un cuţit i-a rânit atât pe cei doi, cât şi pe sine însuşi.

 

O altă informaÅ£ie vine din partea purtătorului de cuvânt al St. Louis University Hospital, Lora Keller. Aceasta a făcut public faptul că atât agresorul, cât ÅŸi Terry Bullard, (39) – unul dintre cei doi enoriaÅŸi care l-au imobilizat pe agresor, au fost operaÅ£i la St. Louis University Hospital, duminică seara fiind într-o stare destul de critică. Cealaltă victimă, Keith Melton, a fost tratat ÅŸi externat de la Gateway Regional Medical Center.

 

Între timp, au sosit multe mesaje de condoleanţă, atât pentru familia pastorului Winters, cât şi pentru comunitatea locală, dintre care menţionez doar două: Franklin Graham, preşedinte al „Billy Graham Evangelistic Association” şi al „Samaritan’s Purse”, a spus într-o declaraţie de presă: „A fost o bucurie să-l întâlnesc recent pe pastorul Winters în St. Louis. Mă aşteptam să colaborez cu el în această vară. Îi vom simţi lipsa cu multă durere.” (Când făcea această declaraţie, Franklin Graham făcea referire la vizita pe care a intreprins-o Winters la St. Louis cu puţin timp în urmă, în vederea pregătirii turneului „Rock the River”, un turneu de concerte pentru tineri care urma să se desfăşoare în această vară..

 

Congresmenul republican John Mondy Shimkus, reprezentanta al Districtului 19 Illinois, reales în 2008 pentru cel de al 7-lea termen, a spus: “Doresc să transmit condoleanţe familiei pastorului Winters şi întregii familii a First Baptist Church. Acesta este un eveniment tragic şi voi continua să mă rog pentru toţi cei atinşi de el.”

 

Aşa cum se anunţase anterior, la Metro Community Church in Edwardsvilles-a ţinut slujba de rugăciune, unde pastoral Mark Jones de la First Baptist a îndemnat mulţimea celor prezenţi să-şi regăsească echilibrul spiritual, în urma “acestui atac al forţelor iadului”.

El a mai spus: “Avem nevoie să ne asigurăm în inimile noastre şi să ne întărim convingerea că pastoral Fred Winters a ajuns în acel loc pe care noi îl numim Cer”. “Biserică”, a mai spus el, “diavolul există! Astăzi, am putut vedea rezltatele existenţei diavolului şi a influenţei lui.”

.

Informaţii preluate după Cynthia M. Ellis şi Associated Press

Sursa: mtipei.wordpress.com

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *