Home / Diverse / Norvegia: Barnevernet i-a luat copilul unei femei, imediat după naștere, de pe masa de operație. Tânăra și-a văzut fiul într-o poză făcută de o asistentă pe ascuns

Norvegia: Barnevernet i-a luat copilul unei femei, imediat după naștere, de pe masa de operație. Tânăra și-a văzut fiul într-o poză făcută de o asistentă pe ascuns

 

Un nou caz în care este implicată Protecția Copilului din Norvegia ( Barnevernet) zguduie opinia publică.

Presa din Norvegia a scris zilele trecute despre o mamă căreia i s-a luat copilul. Dar asta nu ar fi o premieră în țara Fiordurilor, ci faptul că acestei femei i s-a luat copilul imediat după naștere.

Având în vedere că nașterea a fost prin cezariană, femeia nu și-a putut măcar ține copilul în brațe. Ea l-a văzut totuși, după ce unei asistente i s-a făcut milă și l-a fotografiat imediat după ce a fost născut de medici.

„M-a trezit recent una dintre cele mai bune prietene ale mele, internată la Spitalul Sf. Olaf, unde i se făcuse o cezariană, dar rămăsese fără fiul ei. L-a È›inut în pântece timp de 9 luni, dar nu l-a văzut. Nu a putut să-l alăpteze. Barnevernet a decis să i-l ia, fără avertisment”, a scris Irina Haugane, pe siteul Adressa.no.

Autoarea a mai scris că evenimentele acestea îi amintesc de experimentele pe maimuÈ›e din anii ’50, atunci când puii de maimuță erau separaÈ›i de mamele lor È™i daÈ›i în grija unor mame adoptive. Culmea, aceste experimente au fost declarate lipsite de etică, dar se fac în 2016 pe oameni, în Norvegia, scrie Irina Haugane.

„Mi-e ruÈ™ine să văd că asemenea experimente au loc în oraÈ™ul meu natal, Trondheim. Sistemul a sabotat deja o perioadă care nu poate fi înlocuită niciodată, nici pentru mamă, nici pentru mamă. Mi-e ruÈ™ine să trăiesc într-o societate care permite aÈ™a ceva. DeÈ™i au existat plângeri locale, la nivel naÈ›ional È™i internaÈ›ional, dar sistemul rămâne. Cât timp vom mai permite ca să se întâmple astfel de lucruri? Vom aÈ™tepta 20 de ani până vom declara astfel de practivi drept lipsite de etică È™i inacceptabile?”

Cazul a fost dezvăluit de către românul George Alexander, cel care luptă pentru familiile despărțite de Barnevernet.

Reamintim că Norvegia se implică masiv în modelarea societății È™i È™colii româneÈ™ti, plătind burse de zeci de milioane de euro pentru a „educa” autoritățile mioritice în privinÈ›a drepturilor omului, ale educaÈ›iei sexuale, homosexualității, corupÈ›iei È™i societății civile.

Sursa: activenews.ro

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *