Home / Diverse / Motivul suspendării pastorului Florin Ianovici este neclar

Motivul suspendării pastorului Florin Ianovici este neclar

Astazi, 2 octombrie, la biserica Betel din Bucuresti, Emil Mestereaga, noul presedinte al Comunitatii Penticostale din Bucuresti, care a luat locul fratelui Pastor Florin Ianovici dupa ce fratele a fost suspendat de Liderii Cultului Penticostal, a informat biserica la sfarsitul programului de Dumnica dimineata de hotararea luata impotriva fratelui Pastor Florin Ianovici si anume ca dansul  a fost suspendat de catre Cultul Penticostal din Romania pe timp de sase luni. Dansul a citit in fata membrilor bisericii, Comunicatul Cultului. Membrii bisericii au fost socati de aceasta decizie (decizie cu care majoritatea din ei nu au fost de acord), cerand explicatii, care nu au venit.

Prin aceasta suspendare Pastorul Florin Ianovici a fost schimbat din Functia de Presedinte al Comunitatii din Bucuresti, a fost inlaturat din slujba de Pastor al Bisericii Betel din Bucuresti si i s-a interzis sa predice Evanghelia public, atat in biserica locala cat si in alta parte timp de sase luni. Conducerea Cultului Penticostal din Romania i-a facut de cunoscut pastorului ca dupa sase luni,  cazul va fi reanalizat.

Motivul acestei suspendari este insa foarte neclar, pentru faptul ca nu se arata cauza pentru care pastoral Florin a fost destituit. Ce este si mai trist este faptul ca Pastorului Ianovici nici macar nu i s-a fost dat dreptul sa se apere public de acuzatiile aduse impotriva lui. Ne intrebam, la fel ca multi altii, in special membrii bisericii Betel ca oare ce a putut face dansul asa de rau incat a fost disciplinat in felul acesta? Oare ce fel de pacate a savarsit acest frate ca sa fie tras la raspundere in felul acesta? Cauza care a adus la aceasta suspendare, nefiind clarificata,  aduce de la sine tot felul de speculatii din partea oamenilor, si acuzatiile de care este invinuit pastorul ar putea fi cu totul altele.

Blogul AgnusDei a transcris multe din predicile sale inspirate de Duhul Sfant, care au avut rasunet peste tot intre fratii romani Penticostali, Baptisti si de alte confesiuni, atat din Romania cat si din Diaspora. Dar si multi oameni care nu l-au cunoscut pe Dumnezeu au avut ocazia sa auda Evanghelia Domnului prin acest frate uns de Domnul.

Acest Comunicat publicat pe site-ul Cultului (cultul penticostal.ro), lasa multe dubii care mai degraba seamana confuzie in loc sa dea claritate situatiei. At fi bine si am zice crestineste, ca fratii din cult care au aplicat aceasta sentinta impotriva fratelui Florin Ianovici sa explice si motivul sau fapta pentru care dansul a fost suspendat temporar. Si asta pentru faptul ca sa nu mai poata exista nici un fel de speculatie asupra motivului sau a faptei care a adus  la aceasta suspendare. Mai ales si pentru faptul  ca nu i s-a luat dreptul de a se impartasi cu Cina Domnului. Aceasta denota ca fratele Ianovici nu a putut face ceva asa de grav pentru a merita o pedeapsa de felul acesta.

Fratele Florin Ianovici a devenit o figura publica si este bine cunoscut in intreaga lume mai ales intre romani si de aceea se cuvine ca acest caz sa nu fie tratat cu superficialitate, mai ales ca majoritatea membrilor din biserica Betel sunt foarte socati de actiunea cultului si de modul in care Emil Mestereaga a facut acest anunt(dupa Cina Domnului)? Cerem Conducerii Cultului Penticostal sa clarifice aceasta decizie pentru ca adevarul si dreptatea sa triumfe si pentru ca membrii bisericii Betel sa nu sufere din aceasta pricina, si pentru ca toti ceilalti care au ascultat vreodata predicile fratelui Florin Ianovici sa nu ramana cu un gust rau si pentru care sa nu se ajunga a fi o pricina de poticnire. O datoram acestor frati si surori si tuturora. Domnul sa va binecuvanteze si sa va ajute sa faceti o alegere corecta. Amin.

Sursa: rodiagnusdei.wordpress.com

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *