Home / Diverse / Mesajele binecuvantarii

Mesajele binecuvantarii

Un nou volum de poezii de Nelu Tripon din Chicago 

Dupa ce a debutat in urma cu un deceniu cu volumul “Comori pentru Cer”, poetul Nelu Tripon din Chicago revine in atentia publicului iubitor de poezie si a cititorilor consacrati, cu un nou volum de poeme, intitulat“Mesajele Binecuvantarii”. Publicata la editura “Tutimex” din Arad, cartea contine poezii crestine care, asa cum afirma pastorul Valentin Popovici in prefata cartii, “ar putea declansa trezire, inspiratie si zidire in toate bisericile lui Hristos”. Poeziile lui Nelu Tripon aduc pe langa satisfactia artistica, specifica poeziei in general, sentimente ce marturisesc credinta in Dumnezeu. “Pentru mine poezia nu inseamna numai o insiruire de cuvinte cu sau fara rima, ci reprezinta o parte din arta frumusetii spirituale” a tinut sa precizeze poetul. Nelu Tripon a locuit in decursul anilor in statele Florida, Ilinois si Arizona. Cea mai mare parte din anii petrecuti in SUA, a locuit in Chicago, unde a revenit intotdeauna cu placere. Autor foarte silitor, in cautare, patruns de spiritul Imparatiei care vine, Nelu Tripon este caracterizat de o dorinta acerba de-a se implica in activitatea misionara oriunde este solicitat. A plecat spre nevoile de toate felurile ae semenilor, dar constient in primul rand de belsugul vietii in ascultare de Domnul, de valoarea mostenirii sfintilor si pedeapsa ce-i asteapta pe impotrivitori, pe necredinciosi, ori pe prefacuti.

“Traiesc un sentiment aparte de fiecare data cand mesajele transmise prin versuri ating sufletele oamenilor si raspund nevoilor spirituale existente” – ne-a mai marturisit poetul. Domnia sa apreciaza orice incercare a cuiva de a compune dandu-si seama ca dorinta de-a scrie poezii se naste inauntrul fiecaruia si cu cat aceasta dorinta se amplifica, vine si momentul expunerii publice a acelor versuri. Cel care ofera intelepciunea si talentul este insusi Creatorul fiintei umane. El stie sa de-a ploaie peste ogorul semanat, peste samanta de buna credinta semanata uneori chiar cu mijloace mai rudimentare. Din acesta perspective, am putea spune ca Domnul rasplateste munca, nu intelepciunea sau darul. 

In momentul de fata, poetul Tripon lucreaza la cel de-al treilea volum de poezii care se va intitula “Vocea Sperantei Divine”, care dupa toate probabilitatile va vedea lumina tiparului la inceputul anului 2009. “Timpurile pe care le traim, conform Cuvantului Sfant sunt vremurile sfarsitului caracterizate prin dezastre naturale de o mare intensitate, razboaie, oameni rai, crestini debusolati si biserici apostate. In aceasta perioada, copiii lui Dumnezeu tintesc spre punctul final in vesnicie, cautand sa ramana cu Domnul” –remarca poetul crestin din “Windy City”. 

Potrivit profesorului Dumitru Buhai, “Mesajele binecuvantarii” este un aport inedit in imbogatirea tezaurului poetic crestin aducand noi sperante, noi frumuseti si o credinta curata si sfanta, aducatoare de mantuire in credinta in Domnul Iisus Hristos”. Cei care doresc mai multe amanunte despre punctele de distribuire a cartii, pot sa-l contacteze pe autor la adresa de email: NeluTripon at yahoo dot com 

878_1 878_2
Roxana Claudia Curpas
Phoenix, Arizona, SUA

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *