Home / Diverse / Lazar Gog – Sa-l batem pe sirian

Lazar Gog – Sa-l batem pe sirian

Sa vedem ce se intampla atunci cand cel rau ne asalteaza pentru ca in acest pasaj biblic sunt detalii foarte clare, foarte concrete, de asaltul celui rau impotriva noastra si de felul in care noi trebuie sa ripostam ca sa putem sa ramanem in picioare. Sa putem sa ramanem credinciosi. Sa putem sa ramanem copiii Domnului. Sa ne putem pastra familiile….

1 Imparati 20:1-13
1 Ben-Hadad, împăratul Siriei, şi-a strâns toată oştirea – avea cu el treizeci şi doi de împăraţi, cai şi care. S-a suit, a împresurat Samaria şi a început lupta împotriva ei.
2 A trimis în cetate soli la Ahab, împăratul lui Israel, să-i spună: „Aşa vorbeşte Ben-Hadad:
3 ‘Argintul şi aurul tău sunt ale mele, nevestele şi cei mai frumoşi copii ai tăi sunt tot ai mei’.”
4 Împăratul lui Israel a răspuns: „Împărate, domnul meu, fie cum zici! Sunt al tău cu tot ce am.”
5 Solii s-au întors şi au zis: „Aşa vorbeşte Ben-Hadad: ‘Am trimis să-ţi spună: «Să-mi dai argintul şi aurul tău, nevestele şi copiii tăi».
6 De aceea, voi trimite mâine, la ceasul acesta, pe slujitorii mei la tine. Ei îţi vor scormoni casa ta şi casele slujitorilor tăi, vor pune mâna pe tot ce ai mai scump şi vor lua’.”
7 Împăratul lui Israel a chemat pe toţi bătrânii ţării şi a zis: „Vedeţi bine şi înţelegeţi că omul acesta ne vrea răul, căci a trimis să-mi ceară nevestele şi copiii, argintul şi aurul, şi n-am zis că nu i le dau!”
8 Toţi bătrânii şi tot poporul au zis lui Ahab: „Nu-l asculta şi nu te învoi.”
9 Şi el a zis solilor lui Ben-Hadad: „Spuneţi domnului meu, împăratul: ‘Voi face tot ce ai trimis să ceri robului tău întâia dată, dar lucrul acesta nu-l pot face.’” Solii au plecat şi i-au dus răspunsul.
10 Ben-Hadad a trimis să spună lui Ahab: „Să* mă pedepsească zeii cu toată asprimea lor, de va ajunge praful Samariei să umple mâna întregului popor care mă urmează!”
11 Şi împăratul lui Israel a răspuns: „Cine încinge armele să nu se laude ca cel ce le pune jos!”
12 Când a primit Ben-Hadad răspunsul acesta, stătea la băut* cu împăraţii în corturi şi a zis slujitorilor lui: „Pregătiţi-vă!” Şi ei s-au pregătit de năvală împotriva cetăţii.
13 Dar iată că un proroc s-a apropiat de Ahab, împăratul lui Israel, şi a zis: „Aşa vorbeşte Domnul: ‘Vezi toată această mulţime mare? O voi da* astăzi în mâinile tale, ca să cunoşti că Eu sunt Domnul’.”

Iata o istorie care parca din punct de vedere al relatiilor din Orientul Mijlociu, nu s-a incheiat nici astazi. Siria a ramas un dusman de neinduplecat al lui Israel. Macar ca acuma este in ruina, aproape in intregime, unul din planurile secrete, sa spunem asa, ale Siriei este sa-l tarasca pe Israel in razboi. Si in felul acesta, sa poata sa foloseasca cele mai murdare arme impotriva lui Israel, ca sa-l nimiceasca dupa ura straveche pe care o are impotriva lui. Insa in seara aceasta, nu acesta este subiectul meu. Dar ne uitam in pasajul acesta ca sa vedem ce se intampla atunci cand cel rau ne asalteaza pentru ca in acest pasaj biblic sunt detalii foarte clare, foarte concrete, de asaltul celui rau impotriva noastra si de felul in care noi trebuie sa ripostam ca sa putem sa ramanem in picioare. Sa putem sa ramanem credinciosi. Sa putem sa ramanem copiii Domnului. Sa ne putem pastra familiile. Sa ne putem pastra binecuvantarile. De aceea, mesajul meu poate ca suna provocator pentru unii. Se va intitula: Sa-l batem pe sirian. (Let’s defeat the Syrian). Sigur ca sirianul de care eu vorbesc nu este poporul Siriei. Sirianul de care eu vorbesc este cel rau. El este vrajmasul nostru si planul lui este ca sa te nimiceasca pe tine si pe mine. Planul celui rau, planu lsirianului acesta este sa ne dezbrace de credinta. Sa ne determine sa ne pierdem increderea in Dumnezeu. Sa ne determine sa ne pierdem familiile. Sa ne pierdem bunurile. Sa ne pierdem pacea. Si in final, sa ajungem o ruina. De aceea, trebuie sa ne punem intrebarea, pentru ca avem de luptat impotriva celui rau, sigur, care se poate folosi de oameni in multe imprejurari: Ce strategie trebuie sa avem. Frati si surori, ca sa-l batem pe sirian, dupa textul de aici, ne trebuieste o strategie impatrita.

Primul pas pe care trebuie sa-l luam in considerare este acesta: CUNOASTE AGRESORUL CARE VINE IMPOTRIVA TA. ….

Ca sa-l bati pe Satan:

Trebuie sa cunosti agresorul tau
Trebuie sa-i cunosti strategia – Diavolul vrea sa te ruineze, sa nu mai ai nimic. Sa cheltui totul pentru pacat si sa ajungi atunci sa intinzi mana la rau. De ce credeti ca Solomon se ruga si zicea: „Te rog sa-mi porti de grija, Dumnezeule. (Parafrasez): Nu te rog sa ma faci super-bogat ca in felul acesta sa uit de Tine. Dar nu ma face nici sarac, ca sa intind mana si sa fur.” […] Apoi iti ataca familia si apoi ce ai mai scump. Vine si spune: „Vezi cum ai ajuns? Se merita sa-L slujesti pe Domnul? Uite, ti-ai pierdut averea, ti-ai pierdut familiati-ai pierdut prietenii, ti-ai pierdut bucuria mantuirii, la ce rost are, ce sa mai traiesti? Poti sa te sinucizi, Dumnezeu nu-i impotriva aceasta. Ai scapa macar.” Este minciuna lui. Este minciuna diavolului.
Pregateste-te pentru lupta.
Fii ferm. Intoarce-te catre Domnul. Organizeaza-te si fii primul care sa iti aperi viata. Sa-ti aperi casa. Sa-ti aperi sufletul. Domnul este cu tine, viteazule. Domnul este cu noi. Este de partea noastra.
(pana la minutul 7:37, mai sunt aprox 34 de minute din mesaj)

Sursa: rodiagnusdei.wordpress.com

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *