Home / Diverse / ÎNTREBĂRI PE CARE ȚI LE-AI PUS ȘI TU…

ÎNTREBĂRI PE CARE ȚI LE-AI PUS ȘI TU…

Acum câțiva ani, citind o carte bună am dat peste câteva întrebări care m-au pus serios pe gânduri. Am încercat să reformulez o parte dintre ele și să le așez într-o oarecare ordine, cu specificația că la nici una dintre ele nu am toate răspunsurile.

1. De ce așa de mulți oameni care vor să-i placă lui Cristos sunt așa de rar cu un gând în Cristos?

2. De ce vestim o Evanghelie care eliberează și-i chemăm pe oameni la libertate, când noi de bună voie ne lăsăm orbiți de gândirea lui Satan care ne duce din nou în sclavie?

3. De ce adesea doctrina corectă, în loc să producă o relație de dragoste cu Cristos și compasiune pentru ceilalți, produce mai degrabă apatie față de Dumnezeu și cruzime față de oameni?

4. De ce se pare că tradiția domină lucrarea bisericii și, în general, guvernează lumea eclesiastică?

5. De ce atunci când tradiția bisericii se lovește de învățătura Scripturii, de obicei tradiția învinge?

6. De ce se înmulțesc regulile și regulamentele într-o credință care promite libertatea? Este libertatea în Cristos chiar atât de periculoasă?

7. De ce adesea Evanghelia, care este cea mai mare forță eliberatoare din lume, este împărtășită de unii dintre cei mai triști și mai crispați oameni de pe fața pământului, printre care uneori mă număr și eu?

Am convingerea că aceste întrebări sunt comune pentru mulți credincioși evanghelici, crescuți ca și mine în biserici evanghelice tradiționale, care caută să înțeleagă mai bine ce se întâmplă cu aceste biserici.

Într-o încercare de a găsi anumite răspunsuri am adunat câteva gânduri, din perspectiva înțelegerii mele, cu privire la nevoia de reformare a bisericilor evanghelice tradiționale și le-am așezat în cartea cu titlul “Este vremea pentru o nouă Reformă”.

Samy Tuțac

P.S. Cartea poate fi găsită în Timișoara la Librăria CLC, Calea Aradului nr. 17 Ap. 4; Librăria Petra, Bulevardul 16 Decembrie 1989, nr. 10; Biserica Betel sau la Editura Casa Cărții, Oradea.

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *