Home / Diverse / Interviu cu George Thomas despre lucrarea din Mongolia

Interviu cu George Thomas despre lucrarea din Mongolia

George, calatoresti des prin lume. Realizezi multe reportaje uimitoare, insa acesta e remarcabil. Cu ce impresii ai ramas din aceasta experienta din Mongolia?
George Thomas: M-a uimit cat de vast e acest teritoriu. Tara are doar 3 milioane de locuitori. E una dintre tarile cu cea mai mica densitate a populatiei. Jumatate din acesti oameni, 1.3 milioane, traiesc in capitala. Restul tarii e pustie. E un tinut fara copaci, acoperit cu iarba, unde numarul cailor e mai mare decat al oamenilor. A fost fenomenal sa vad cerul albastru si cat de vasta e tara aceasta.

Ce ti-a aratat Dumnezeu acolo si te-a surprins?

George Thomas: In epoca telefoanelor mobile si a tehnologiei, exista parti indepartate ale lumii care arata asa cum am spus, si acolo oamenii nu calaresc si vorbesc la telefon in acelasi timp. Ei au o viata foarte simpla.

Nu au telefoane mobile?

George Thomas: Ba da, dar nu ocupa un loc important in viata lor. Exista locuri indepartate, unde ei cresc cai, oi, capre si camile si nu au auzit niciodata de Isus Hristos.

Tu ai calarit in acest reportaj?

George Thomas: Nu in acest reportaj, dar am calarit un cal de cursa din Mongolia.

In timp ce ai fost acolo?

George Thomas: Da.

Sunt mai multe echipe asemenea grupului rus de misionari care se intorc acolo?

George Thomas: Da. Am vorbit despre asta in afara programului. Este palpitant faptul ca sunt credinciosi in intreaga lume care au o atitudine pozitiva, care au luat in serios marea trimitere si vor sa vesteasca Evanghelia lui Hristos in cele mai indepartate locuri din lume. Nu merg doar din America, din locurile cu care ne-am obisnuit. Ei sunt si din Rusia, din China, din Pakistan, din America latina. Ei arata mai mult ca mine, nu ca tine. Mi se pare interesant faptul ca tot mai multi oameni spun ca a venit randul lor sa duca mesajul mantuirii in cele mai indepartate locuri din lume.

Ce te-a invatat Dumnezeu prin aceasta experienta? Ai calatorit in lumea intreaga, dar stiu ca aceasta calatorie te-a impresionat profund.

George Thomas: Sa ii vad pe acesti credinciosi rusi. Exista aceste controverse intre SUA si Rusia, intre presedintele nostru si al lor. Insa acest om, Basakov, a spus ca asta nu este important. Milioane de oameni mor pentru ca nu au auzit de Isus Hristos. Iar ei au o pasiune pentru lucrare.

Este umitor. Iti multumesc.

George Thomas: Cu multa placere.

Este uimitor. Oamenii ne urmaresc din India, Mexic, Illinois si spun ca e o poveste asa de frumoasa. Multi intreaba care este una dintre cele mai mari provocari cu privire la raspandirea Evangheliei in Mongolia? Este o tara asa de intinsa.

George Thomas: Una dintre cele mai mari provocari este materialismul. Am vorbit cu lideri de biserici din Mongolia. Situatia este asemanatoare cu cea din Statele Unite. Suntem coplesiti de multe probleme care ne distrag atentia. Situatia este asemanatoare si in Mongolia, desi e o tara indepartata si oamenii duc o viata nomada. Este o provocare sa pui deoparte tehnologia, viata de la tara ca sa iti poti concentra atentia asupra lui Isus Hristos. Este o mare provocare nu doar pentru Mongolia dar si pentru noi, din Occident.

Uimitor! Iata o alta intrebare frecventa. Se organizeaza aceste tabere pentru copii. Cum reusesc copiii sa duca mesajul Evangheliei la parinti?

George Thomas: Este o intrebare fantastica. Daca ai observat, unul dintre copii a spus ca acum a auzit pentru prima data ca Dumnezeu a creat cerurile si pamantul. Animalele si vietuitoarele marii. Ganditi-va ca sunt oameni in ziua de azi care nu cunosc Biblia. Cred ca este incredibil. Copiii duc mesajul acasa. E vorba de atingerea generatiei tinere. Impartasesti Evanghelia cu ei cat sunt copii si ei vor transmite mesajul parintilor care nu Il cunosc pe Isus Hristos. Impartasesc pacea si realitatea Evagheliei cu ei. Aceasta e o buna strategie.

Sursa: alfaomega.tv/stiri

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *