Home / Diverse / Florin Ianovici – RENOVATIO

Florin Ianovici – RENOVATIO

 

RENOVATIO
Respect
Nu haina te face prinț, nu haina te face cerșetor, ci modul cum tratezi aproapele. Omul care se chinuie să respecte pe cel de lângă el se condamnă la singurătate pentru că respectul e un alt mod de manifestare al iubirii.
Am sărăcit sufletește peste măsură tocmai pentru că ne credem prea bogați. Nu mai e loc de nimic și de nimeni în ,,preaplinul’’ inimii și aceasta face să fim într-un permanent monolog, chiar dacă vorbim cu alții.
Ifosele parentale ale suficienței de sine ne-au alungat ,,copiii’’ din biserică. Dialogul cu aproapele a devenit o interogație iritantă presărată cu sfătoșenii care seacă izvorul ideiilor și sleiește de energie. Printre banalități și stereotipii îți pierzi prospețimea și riști să fii redus la statutul de mobilier decorativ.
Respectul este mâna care zidește relații. Respectul este permanentă zi însorită chiar dacă în cel de lângă este furtună. Respectul este ochiul care privește viața cu uimirea celui care a aflat că Iubirea s-a jertfit ca iubirea să se nască.
Cel ce nu respectă, nu merită ascultat. Cel ce nu repectă nu are temelia vieții în Jertfa Golgotei.
Să spunem lucrurilor pe nume: sunt prea mulți bufoni, prea multă falsitate, familiarism și partizanate care afectează astăzi relațiile. E nevoie urgent de o recântărire de sine, de un suflul de Duh Sfânt care să recalibreze sufletul nostru pe unda respectului față de aproapele nostru.
Renovatio înseamnă reînoire.
Renovațio înseamnă actualitate.
E de mare actualitate nevoia de respect.
Biserica Penticostală Betel vă invită prin pastor Florin Ianovici să fiți prezenți la deschiderea misiunii RENOVATIO, care va avea loc în data de 19 iunie, sărbătoarea Cinzecimii, la orele 17, în sala Eminescu din complexul Romexpo.
Misiunea RenovaÈ›io va avea seviciu de evanghelizare în sala Eminescu împreună cu grupul muzical Betel, Marian Mocanu, Alin È™i Florin Jivanu. Mai multe informaÈ›ii puteÈ›i afla pe pagina de facebook ,,Misiunea Renovatio”
Intrarea este liberă.
Vă așteptăm cu drag

Sursa: Florin Ianovici

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *