Home / Diverse / Ecranizarea carții „Pledoarie pentru Cristos” așteptata atat de atei cat și de creștini

Ecranizarea carții „Pledoarie pentru Cristos” așteptata atat de atei cat și de creștini

Fostul ateu, Lee Strobel, considera ca atat creștinii cat și ateii vor gasi dovezi și adevaruri in filmul „The Case for Christ” (Pledoarie pentru Cristos) in ce privește cautarea lor dupa Dumnezeu. Cartea lui Lee Strobel a fost, așadar, ecranizata și poarta același nume. Filmul se afla in cinematografe din 7 aprilie. Acesta povestește istoria unui jurnalist ateu care, dupa ce afla ca soția lui a devenit creștina, iși propune sa demonstreze ca invierea lui Isus Hristos nu a avut loc. Filmul prezinta și alte tematici precum conflicte in casnicie din cauza conflictelor religioase, relația tata-fiu, etc. Insa calatoria spirituala este ceea ce, conform autorului, va atrage atenția publicului.
„Unele dintre dovezile prezentate în film m-au convins cândva pe mine (fost jurnalist ateu), să cred în afirmațiile creștinismului,” a declarat Lee Strobel pentru portalul The Christian Post.

Anul trecut, „post-adevăr” a fost declarat cuvântul anului. Un concept care demonstrează faptul că trăim într-o perioadă în care faptele nu mai au valoare.

„Trăim într-o perioadă a post-adevărului. Perioadă în care oamenii caută pe ce să se sprijine, caută lucruri pe care să le considere adevărate. Creștinismul proclamă faptul că deține adevărul, și faptul că se bazează pe dovezi istorice. Astăzi, tinerii îndeosebi, caută o bază, ceva în care să-și pună încrederea,” a mai adăugat autorul. Filmul are anume acest scop, să prezinte dovezi istorice și să ofere celor ce caută, o bază sau un punct de sprijin în căutarea lor după Dumnezeu.

Sursa: sourcecode.com.ro

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *