Home / Diverse / Dragostea nu va pieri niciodată – Rodica Pele

Dragostea nu va pieri niciodată – Rodica Pele

 

În 1Corinteni 13:13 scrie: ,,Acum dar rămân aceste trei: credința, nădejdea și dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.” Meditând la acest verset m-am întrebat de ce dragostea e cea mai mare dintre cele trei?

Personal cred că dragostea e cea mai mare pentru că dragostea este din cer. Să nu uităm că ,,Dumnezeu este dragoste”(1Ioan 4:16) și pentru că El este dragoste, ea nu se poate termina pe pământ. Credința și nădejdea nu vor fi în cer, nu vom avea nevoie de ele acolo. Sunt necesare doar aici pe pământ pentru ca să credem că într-o zi vom fi în cer. După ce ajungem în cer, nu mai e nevoie să mai avem nădejde și credință pentru a ajunge într-un alt loc. Cred că cerul va fi plin de dragoste care este din Dumnezeu. Farmecul cerului va fi dragostea care emană din Dumnezeu. Acum dacă cerul este plin de dragoste cred că acolo vor putea merge oamenii care sunt plini de dragoste. Dragostea de care am vorbit până aici trebuie să o avem fiecare din noi în viața noastră, deci să ne facem un obicei de a iubi pe toți oameni. Un proverb spune: ,,Dragostea care o dăruim mai departe este singura pe care o păstrăm pentru noi.” Recent un frate spunea despre o soră foarte credincioasă care avea o reputație foarte bună și ea era pe patul de moarte. Ultimele ei cuvinte au fost ,,merg în iad “ și a murit. Toți care erau lângă ea în acele momente au fost uimiți de ce a văzut ea că merge în iad și a spus asta. Printr-o prorocie a fost descoperit că sora aceea a urât mult pe o altă soră și de aceea nu a putut fi primită în cer. Deci să nu ne înșelăm singuri, ura și răutatea din inimile noastre nu pot intra în cer și dacă nu le scoatem afară din inimă înainte de a pleca de aici de pe pământ nu vom putea intra în cer din cauza lor. Isus la cele zece porunci a mai adăugat una: ,,Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” și Iacov 2:10 spune ,,Cine păzește toată Legea și greșește într-o singură poruncă, se face vinovat de toate”. Acum înțelegem de ce sora a mers în iad?
,,Cine IUBEȘTE pe DUMNEZEU, IUBEȘTE și pe fratele său.” (1 Ioan 4:21)
Apostolul Petru ne scrie în 2Petru1:5-7: ,,De aceea dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră…, dragostea de frați, cu dragostea de frați, iubirea de oameni.” Este foarte important să ne iubim unii pe alții. Nu înseamnă că, dacă suntem frați în Hristos ne și iubim așa cum ar vrea Dumnezeu să ne iubim unii pe alții. Iosif cu frații lui erau din aceeași familie, fii ai aceluiași tată, dar nu se iubeau, aveau ură în inimile lor. De multe ori se întâmplă chiar în familie să nu se iubească unii pe alții, atunci cum ai putea iubi pe vecinul tău, colegul de muncă, pentrucă Petru spune ,,iubirea de oameni”asta înseamnă toți cei cu care vii în contact. Lucrurile bune nu vin de la sine în viața noastră, noi trebuie să lucrăm la ele. Suntem născuți în păcat și dacă de mici nu am fost învățați să iubim pe cei din jurul nostru, e foarte normal ca atunci când vom fi adulți să iubim doar pe cine ne place sau ne vom iubi doar pe noi. Petru spune ,,dați-vă toate silințele” asta înseamnă că trebuie să nu te dai bătut, te străduiești să iubești chiar dacă nu ești iubit, lucrezi la asta în viața ta, nu este ușor dar este posibil. La orice lucru bun din viața noastră trebuie lucrat, și uneori durează o perioadă mai lungă de timp alte ori mai scurtă. Chiar dacă uneori crezi că nu o să reușești, nu te da bătut, nu dezamăgi, vei avea biruință! Dumnezeu ne ajută, ne dă puterea să putem iubi pe toți oamenii. Cu câțiva ani în urmă nu aș fi putut să scriu aceste rânduri, nu știam să iubesc așa cum vrea Dumnezeu, dar El a pus câteva persoane lângă mine pe care am învățat să le iubesc. După ce am reușit să le pot iubi și să înțeleg că asta dorește Dumnezeu de la mine, așa o bucurie a venit în inima mea pe care nu pot să o descriu în cuvinte. Pe fiecare om care credem că este imposibil să-l iubim, Dumnezeu ne dă o putere mai mare să-l iubim. După ce ai început să iubești devine tot mai ușor și asta se întâmplă cu orice lucru bun pe care vrei să-l implementezi în viața ta.
Într-o lume egoistă în care fiecare se iubește mai mult pe sine toți așteaptă să fie iubiți, de aceea sunt așa multe divorțuri, sinucideri, depresie și lista poate continua. Dacă noi care l-am cunoscut pe Cel care este DRAGOSTE nu vom arăta dragoste celor din jur, atunci cine ar putea să o arate? Cei care nu au o sursă a dragostei adevărate? Ei nu au dragoste și nici nu cunosc sursa decât dacă noi le arătăm dragoste și le îndreptăm privirile spre sursa dragostei.
Sursa noastră este Dumnezeu pentru că El este DRAGOSTE și oricât ne alimentăm cu DRAGOSTE din EL niciodată nu se termină.
DRAGOSTEA să-ți fie ÎNMULȚITĂ!
Rodica Pele

Sursa: light4heaven.com

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *