Home / Diverse / Conditiile si pasii implicarii intr-un caz gen BODNARIU – 1

Conditiile si pasii implicarii intr-un caz gen BODNARIU – 1

 

Nu îmi propun o prezentare exhaustivă a Cazului Bodnariu. Nu este locul, nici timpul, nici felul în care aceste câteva luni istorice să fie analizate în amănunt. În plus, totul este încă fierbinte. Mai târziu, la rece, amintirile se așează, fumurile se risipesc, lucrurile se clarifică.

Acum, fără a promite apariții zilnice, fără a prezice câte și fără a dezvălui detalii și situații specifice ale cazului, doar generic, doresc să ofer câteva concluzii, învățăminte din experiența acumulată începând cu ziua de 16 Noiembrie, 2015.

Vreau să încep prin a spune răspicat ceea ce mulți știu deja: războiul este al Domnului, noi suntem ai Domnului, deci și biruința și slava sunt întregi ale Lui!

Cine își închipuie că vreun demers uman, vreo strategie au determinat acest deznodământ greșește! Unde nu pune Dumnezeu degetul, cele mai capabile minți, cele mai abundente resurse vor falimenta. Unde lucrează Domnul, puținul nostru este suficient!

De fapt, aceasta este în principiu rețeta succesului în Cazul Bodnariu!

Acestea fiind zise, nu înseamnă că Dumnezeu anulează, ignoră sau descurajează implicarea noastră. Dimpotrivă, ne cheamă să lucrăm împreună cu El.

De asemenea, Dumnezeu este foarte interesat ca din orice bătălie să acumulăm experiență, să învățăm lecții și să ne întărim în credință.

Domnul să fie lăudat!

TRUP ȘI SUFLET PENTRU CAUZĂ

Într-o asemenea luptă, jumătățile de măsură nu pot decât să dăuneze.

Oamenii care nu sunt 100% convinși de dreptatea victimei, cei care mai au dubii, cei care nu sunt total consumați de durerea și necazul fraților lor, nu numai că nu vor ajuta prea mult, dar vor produce descurajare și vor strecura suspiciuni în mintea altora. În asemenea situații, dacă nu poți ajuta prea mult, nici nu strica! Unul din lucrurile pe care le-am impus din start a fost că cine nu este total convins și dedicat acestei cauze, cu scuzele de rigoare, să ne lase în pace!

Apoi, dacă ai acceptat să te implici, totul trebuie să ocupe locul unu pe lista priorităților zilnice! Sunt suficiente acțiuni unde nu trebuie să lași totul la o parte, unde implicarea este minimă și sporadică. Alege locul în care știi că poți fi folositor și poți da totul!

Cu cât ajungi mai în centrul luptei, cu atât renunți mai mult la tine și la ale tale, dedicându-te complet cauzei. Nu mulți pot acest lucru, dar atunci când El alege cauza în care vrea să lucreze miraculos, Dumnezeu va potrivi întotdeauna circumstanțele din viața cuiva pentru o vreme ca aceasta.

În timpul luptei, orice pas înapoi este un dezastru! N-ai voie și nici timp să fii dezamăgit, epuizat sau să te pregătești pentru eșec. Diavolul nu va ataca doar familia în cauză ci și pe cei care luptă de partea ei! De la atacuri în viața personală până la binevoitorii care îți vor pune la îndoială scopurile, deciziile și, uneori… tăcerea, vei fi acuzat, corectat și bănuit continuu. Minunat este că, pentru fiecare detractor, Domnul ridică o mare armată de mijlocitori, mângâietori și motivatori! Dumnezeu să-i binecuvânteze și să-i răsplătească!

CAUZA TREBUIE SÄ‚ FIE DREAPTÄ‚

Nu poți lupta pentru o cauză nedreaptă! Iată de ce, înainte de a sări în vârtej, sunt absolut necesare trei întrebări:

Care sunt punctele de acuzare, ce dovezi sunt și ce măsuri s-au luat? În Cazul Bodnariu, acuzațiile au fost ridicole, dovezile și acelea mai nimic, ba chiar în mare parte fabricate, iar măsurile au fost extreme. Spuneam atunci că au folosit arme nucleare ca să omoare o muscă!
Ce fel de oameni sunt? Familia Bodnariu era deja și s-a demonstrat pe parcurs o familie de oameni excepționali, caractere nobile, credincioși autentici, oameni care nu numai că nu ne-au făcut de râs, dar a fost o cinste pentru noi să-i sprijinim și să-i reprezentăm!
Cine garantează pentru ei? Girul familiei extinse, pastori, lideri comunitari, demnitari, juriști… niciodată nu vor fi prea mulți! Dar, credibilitatea nu o poți pretinde, trebuie deja să o ai! Fără nici o insinuare de mândrie sau pretenția de a fi cineva, pentru că aici nu este vorba de un singur centru de greutate, oamenii se vor alinia în spatele unor glasuri cunoscute și a liderilor locali!
Închei această postare cu mențiunea că sunt multe alte lucruri care s-ar putea spune. Unele vor fi adăugate în viitoare postări iar altele nu vor fi spuse pentru că nu pot fi spuse. Iar altele, nici măcar noi nu le știm! În veșnicie, ni le va descoperi Domnul care le știe pe toate!

(Va urma)

Sursa: popaspentrusuflet.wordpress.com

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *