Home / Diverse / Coaliția pentru Familie: Sperăm ca referendumul pentru definirea familiei să aibă loc în jur de 15 mai

Coaliția pentru Familie: Sperăm ca referendumul pentru definirea familiei să aibă loc în jur de 15 mai

Presedintele Coalitiei pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a declarat sambata, la Oradea, ca este “o mare dezamagire” neonorarea angajamentelor PSD, PNL si ALDE in legatura cu proiectul privind revizuirea Constitutiei, dar spera ca referendumul va avea loc in jurul datei de 15 mai.

“Noi, Coalitia pentru Familie, speram si credem ca angajamentele facute de cele trei partide in noiembrie 2016 vor fi respectate, chiar daca cu intarziere. E o profunda dezamagire a noastra ca aceste angajamente au devenit la ora actuala caduce, in sensul ca promisiunea pentru luna aprilie nu mai poate fi indeplinita.

Credem ca respectarea angajamentelor tine de bun simt, de normalitatea democratiei si a dialogului dintre oameni. Protocoalele nu au fost denuntate, nu au fost anuntate nici intarzieri, noi am investit incredere si propriul cuvant, ne asteptam ca si partenerii nostri sa faca acelasi lucru”, a afirmat, pentru AGERPRES, Mihai Gheorghiu, cu ocazia adunarii publice din Piata Unirii.

El a spus ca trei milioane de oameni nu pot fi ignorati. “Dar putem sa intelegem ca probabil exista presiuni, interese sau dezinteres, dar speram totusi ca referendumul sa fie convocat in jurul datei de 15 mai, pentru ca datele stabilite nu mai pot fi respectate”, a adaugat Gheorghiu.

In jur de 6.500 de bihoreni, oficialitati locale, parlamentari, episcopi, calugari si maici, au participat sambata dupa amiaza, la adunarea publica din piata centrala a municipiului organizata de Coalitia pentru Familie, sustinuta de toate cultele crestine din Romania.

Cu pancarte pro-viata si impotriva avortului, oamenii au tinut in maini si cate un balon alb pe care l-au eliberat, impreuna, la finalul evenimentului.

Scopul adunarii a fost de a cere modificarea articolului 48 din Constitutie, in sensul definirii familiei ca fiind “casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”.

Moderatorul evenimentului a fost Daniel Burtic, directorul Radio Vocea Evangheliei, coordonator al proiectului.

Au luat cuvantul Paul Negrut, rectorul Universitatii Emanuel, cei patru episcopi de Oradea: Sofronie Drincec – ortodox, Bocskei Laszlo – romano-catolic, Csuri Istvan – reformat si Virgil Bercea – greco-catolic, precum si liderii comunitatilor penticostala, baptista si adventista.

Au vorbit senatorul Cornel Popa (PNL) si cei doi vicepresedinti ai CJ Bihor, Ioan Mang (PSD) si Traian Bodea (ALDE), precum si prof. univ. Sorin Curila, presedintele Senatului Universitatii Oradea.

NapocaNews

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *