Home / Diverse / Activiștii LGBT nu mai știu pe cine să dea vina: după ce au insinuat că rușii sunt în spatele mișcării Pro Familie, acum susțin că America e în spatele conservatorilor din Europa și România

Activiștii LGBT nu mai știu pe cine să dea vina: după ce au insinuat că rușii sunt în spatele mișcării Pro Familie, acum susțin că America e în spatele conservatorilor din Europa și România

„Dolarii americani sponsorizează mișcările anti-gay din Europa” este titlul ultimului articol scris de către Vlad Levente Vișki pe platforma Adevărul.ro.

Activistul LGBT sugerează, prin înșiruirea unor informații publice, că atât Coaliția pentru Familie din România, dar și alte organizații pro familie din Europa sunt finanțate sau măcar beneficiază de sprijinul unei organizații americane, Alliance Defending Freedom (AFD).

„În România, Alliance Defending Freedom este implicată în acțiuni de restrângere a drepturilor persoanelor LGBT încă din 2009, la modificarea Codului Civil, interzicerea căsătoriilor gay. Într-un comunicat de presă din acea vreme, ADF și amintitul Roger Riska, directorul european al organizației, se laudă cu colaborarea cu Alianța Familiilor din România. Mai nou, Coaliția pentru Familie se plimbă prin țară alături de avocata Alina Portaru, care reprezintă Alliance Defending Freedom. În 2016, când Curtea Constituțională analiza inițiativa legislativă de modificare a articolului 48 din Constituție privind familia, ADF a depus un amicus curiae pe lângă Curte, argumentând în favoarea inițiativei. Și mai recent, se pare că ADF a depus un amicus curiae și la Curtea de Justiție a Uniunii Europene în cazul Adrian Coman și Claibourn Hamilton, privind recunoașterea căsătoriilor gay oficiate pe teritoriul Uniunii Europene. Se prea poate ca informațiile pe care vi le propun să fie dense și dificil de urmărit. Cu toate acestea, cred că este de datoria mea să expun anumite legături între organizații conservatoare din SUA și diverse mișcări îndreptate împotriva persoanelor LGBT din întreaga lume”, a scris Levente Vișki în Adevărul.

Acuzațiile reprezentantului asociației care tocmai l-a reclamat pe neurochirurgul Leon Dănăilă la CNDC pentru că și-a exprimat opinia în privința căsătoriei sunt în contradicție cu ceea ce chiar el însuși afirma anul trecut. În iunie 2016, același domn Vișki insinua, fără prea multe subtilități, că acțiunile susținătorilor familiei sunt sprijinite de Moscova. „La noi, în grădina Maicii Domnului, între Carpați, Dunăre, Tisa și Marea Neagră, Coaliția pentru Familie încearcă să interzică căsătoriile gay. Parese că interesele neo-protestanților de inspirație americană (care au mai încercat interzicerea căsătoriilor gay în Constituție în 2007, fără succes), ale Bisericii Ortodoxe Române și ale forțelor reacționare ortodoxe (de inspirație moscovită) par că se întâlnesc. Ura de gay îi unește”, scria el atunci.

Un alt activist al homosexualității, mult-mai experimentatul Florin Buhuceanu, de la Accept, arunca și el spectrul rusesc peste acțiunile susținătorilor familiei.

„Nu am umbră de îndoială că acești misionari ai valorilor tradiționale din întreaga regiune, nu doar din România, sunt o mană cerească pentru Moscova și agenda sa de uz extern. Parte dintre ei au fost deja identificați de mass media drept apropiați ai ideologilor regimului Putin, inclusiv in HotNews (vezi conexiunile cu Alexander Dughin, cu doamna parlamentar Yelena Mizulina din partidul Rusia Unită și cohorta sa de inițiative legale îndreptate împotriva drepturilor femeii și a persoanelor LGBT, cu domnul Serghei Popov, mâna parlamentara a Moscovei la conducerea Adunării Interparlamentare Ortodoxe). Alianța de facto dintre Noua Dreaptă și numita Coaliție în lupta pentru adunat semnături destinate modificării Constituției în an electoral e cam la lumina zilei, după cum stridentă este și alianța dintre varii grupări americane neo-protestante și regimul Putin”, scria liderul Accept în februarie 2016, unde altundeva, decât în echidistanta publicație Adevărul.

Vlad Levente Vișki s-a remarcat după atacul unor activiști asupra Episcopia de Salonic din Grecia, atunci când a aprobat acțiunile persoanelor violente, catalogându-le drept „idei de acțiune politică”.

 

Sursa: activenews.ro

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *