Home / Copii / Interdicţiile părintești trebuie să fie însoţite de o explicaţie constructivă

Interdicţiile părintești trebuie să fie însoţite de o explicaţie constructivă

Interdicţia trebuie să fie însoţită de o explicaţie constructivă şi competentă. Iar în afară de explicaţiile despre pericolele anumitor vicii este nevoie şi ca adolescentul să înţeleagă că noi suntem foarte îngrijoraţi în privinţa lui, să simtă dragostea părintească şi faptul că părinţii nu sunt indiferenţi.
De sigur, a-i proteja în întregime pe adolescenţi de toate relele nu este cu putinţă. Copiii care fumează, consumă alcool, săvârşesc alte infracţiuni, adeseori fac aceasta pentru că sunt într-o continuă căutare a devenirii lor, dorind ca întru toate să-şi manifeste nestingherit „maturitatea”. Însă dacă familia nu fumează, dacă se bea puţin vin doar în zilele de sărbătoare, probabilitatea ca tânărul ori tânăra să fie „predispus” către tutun şi alcool este una foarte mică.

Cu toate acestea, părinţii nu trebuie să ţină seama de astfel de lucruri. Fumatul, întrebuinţarea alcoolului, grosolăniile – toate acestea trebuie să fie interzise. Interdicţia trebuie să fie însoţită de o explicaţie constructivă şi competentă. Iar în afară de explicaţiile despre pericolele anumitor vicii este nevoie şi ca adolescentul să înţeleagă că noi suntem foarte îngrijoraţi în privinţa lui, să simtă dragostea părintească şi faptul că părinţii nu sunt indiferenţi.

 

 

Sursa: doxologia.ro

Check Also

Conferinta Nationala ”Cine pe cine schimba?” 2017 Alo!Copii si One Way

Sub această temă, organizatorii conferinÈ›ei își propun ca în cadrul acesteia, împreună cu vorbitorii È™i …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *